Pompierii din Botoșani vor trebui să-și caute o nouă casă. Asta pentru că sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din municipiul Botoșani, de pe strada Uzinei, urmează să intre în reabilitare, prin intermediul unui proiect finanțat de Banca Mondială. Deja, reprezentanții ISU au început să caute clădiri din municipiul Botoșani care s-ar putea preta la specificul activității.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Astfel, noul sediu ar trebui să aibă cel puțin 30 de birouri, cu specific administrativ, care să permită derularea activității ISU, dar și un spațiu de tip industrial care să asigure gararea autospecialelor de pompieri de la Detașamentul Botoșani, dar și depozitarea echipamentelor de intervenție.
Transferul personalului ar urma să fie efectuat cel mai probabil anul viitor, după identificarea noului sediu provizoriu și semnarea contractului. Asta pentru că și proiectul lansat prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), denumit „Consolidare, mansardare și refuncționalizare sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență <<Nicolae Iorga>> al județului Botoșani și al Detașamentului de Pompieri Botoșani” se află încă în stadiul de pregătire a documentației tehnice.
Până în prezent, IGSU a scos la licitație doar serviciile de consultanță, respectiv elaborarea documentațiilor necesare obținerii tuturor avizelor, realizarea proiectului tehnic și asistență tehnică pe perioada derulării investiției.
Actualul sediu al ISU Botoșani a fost construit în urmă cu mai bine de 40 de ani. Clădirea este realizată pe structură metalică și beton armat și are o suprafață desfășurată de aproximativ 2500 mp, imobilul având subsol, demisol, parter și două etaje. Clădirea nu a mai fost reabilitată din 2008, când a fost realizat Centrul de Conducere și Coordonare a Intervenției, proiect finanțat tot de Banca Mondială.