Primarul anunță rezultatul licitației pentru Teatrul “Mihai Eminescu”. ANAP a dat un aviz conform condiționat ce obligă primăria să declare toate cele trei oferte necâştigătoare.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Fostul deputat Răzvan Rotaru a anunţat în urmă cu câteva zile că, din informaţiile pe care la are de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, Teatrul „Mihai Eminescu” nu va fi făcut în perioada următoare pentru că Primăria Botoșani și comisia de evaluare nu au ținut cont de punctele de vedere și documentele transmise de ANAP. Cu alte cuvinte, există riscul de a fi pierdută finanţarea europeană de 5 milioane de euro, pentru că banii trebuie cheltuiţi până la 31 decembrie 2023.
În contextul în care toate cele trei oferte depuse au fost declarate necâştigătoare, licitaţia ar trebui reluată. Având în vedere, însă, că banii trebuie cheltuiţi până la finalul anului 2023 este greu de crezut că acest lucru va putea fi dus la bun sfârşit.
Trei asocieri de firme, cu mulţi subcontractanţi, în total 21 de firme, erau interesate de continuarea lucrărilor la teatru. Cele trei asocieri de firme sunt: Conest – Otis Star Grup Iaşi; D&D Construct Botoșani – Aedificium Projektentwicklung Cluj Napoca; Sud Est Construct Bucureşti – Romconstruct Holding Grup Bucureşti – IGV Construct & Consulting Bucureşti – Low Consulting M&A Botoşani – Meşteri Pricepuţi Jilava.
Valoarea estimată a acestui contract este de 33.599.086,92 de lei. Perioada de execuţie a lucrărilor la teatru este de 24 de luni.