spot_img
joi, noiembrie 21, 2024
HomeLocal BTLecţie de omenie predată de elevi şi cadre didactice (video)

Lecţie de omenie predată de elevi şi cadre didactice (video)

Astăzi, 28 ianuarie, elevi şi profesori botoşăneni au predat o adevărată lecţie de omenie. În cadrul proiectului judeţean „Adoptă un copac”, iniţiat de Şcoala Gimnazială „Elena Rareş”, s-a derulat activitatea „Din inimi pentru un suflet”. Elevii şi cadrele didactice au venit în Parcul Primăriei unde au îmbrăcat câte un copac. Lângă acesta au pus mai multe sacoşe cu haine şi încălţăminte, cu gândul la cei cu care soarta nu a fost prea darnică şi care nu trebuie să sufere de frig.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

„Suntem bucuroşi că ne putem uni ca să facem lucruri bune”

Elevii şi cadrele didactice au participat cu entuziasm la acest proiect de suflet, demonstrând puterea faptelor bune. „Foarte multă lume a răspuns prezent acţiunii noastre şi suntem mândri şi bucuroşi că ne putem uni ca să facem lucruri bune pentru municipiul nostru”, a declarat profesorul Loredana Şuşter, de la Şcoala „Elea Rareş”.

„E o activitate de succes”

În parc a venit şi primarul Cosmin Andrei pentru a-i felicita pe cei care s-au implicat în proiect.

E o activitate de succes, iniţiativa e bună şi o dovedeşte prezenţa numeroasă de aici. Sunt convins că este o finalitate de apreciat pentru că ştiu această asociaţie (Asociaţia HAPPY – n.r.) şi are rezultate foarte bune. Deci hăinuţele pe care le-aţi adus o să ajungă, cu siguranţă, la cei care au nevoie cu adevărat”, a declarat Cosmin Andrei.

„Am predat o lecţie valoroasă copiilor noştri”

Claudia Hârtie, profesor la Şcoala „Elena Rareş”, a apreciat că activitatea a fost deosebită.

Consider că astăzi am predat o lecţie foarte valoroasă copiilor noştri, mult mai valoroasă decât conţinuturile pe care le avem noi în programă. Este o lecţie despre a dărui şi despre a-i bucura pe semenii noştri şi cei care nu sunt atât de norocoşi ca şi noi”, a spus ea.

„Laurianul adoră să ajute oamenii”

Printre cei care s-au gândit astăzi la semenii aflaţi în nevoie s-au aflat şi profesori şi elevi de la Colegiul Naţional „AT Laurian”.

Laurianul iubeşte şi păstrează tradiţia de fiecare dată şi adoră să ajute oamenii care au nevoie. Mai ales acum că este iarnă, este frig, toată lumea are nevoie de o geacă groasă şi de nişte pantofi în care să nu intre apa. Noi suntem aici să ajutăm”, a declarat Theona Adomnoae, elevă în clasa a XI-a.

Daruri pentru persoanele aflate în grija Asociaţiei HAPPY

Toate articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte au fost strânse şi vor ajunge la cele 15 persoane care au dormit pe străzi dar care, graţie conducerii Asociaţiei HAPPY, şi-au găsit un cămin. Aceştia sunt cazaţi în Casa Nicolae, aflată în comuna Frumuşica.

Ionela Ivan, preşedintele asociaţiei, a precizat că era nevoie de haine, în condiţiile în care prioritare în această perioadă au fost asigurarea mâncării şi a produselor de igienă şi curăţenie. „E o acţiune extraordinară, o acţiune civică şi socială făcută de toate şcolile din oraş. E de admirat”, a mai spus Ionela Ivan.

Au participat elevi şi cadre didactice de la: Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „A.T. Laurian”, Liceul „Grigore Antipa”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic „Stefan cel Mare și Sfânt” Vorona şi şcolile „Grigore Antipa”, 10, 12, 13, 17 şi „Ştefan cel Mare”.

Acest proiect judeţean va continua, în fiecare lună fiind programată câte o activitate. În februarie, în toate şcolile se va aduna hârtie care va fi predată la un centru de reciclare, pentru a demonstra că elevii protejează mediul înconjurător. Pe 1 martie, elevii şi cadrele didactice vor reveni în parcul primăriei pentru a împodobi copacii cu mărţişoare. Tot atunci vor fi premiaţi copiii care vor împodobi cel mai frumos copacii. Va urma o altă activitate în cadrul căreia va fi vizionat un film în aer liber despre natură şi despre importanţa protejării acesteia.

 

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
ploaie ușoară
2.8 ° C
2.8 °
0.5 °
95 %
0.9kmh
100 %
joi
3 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
1 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și patrioți care-s pro europeni și nu așteaptă casele de la Simion, ceea ce e bine.

EDITORIAL

Deși mai sunt puține zile până când vom merge la urne, interesul românilor pentru dezbaterile electorale tinde spre zero, iar asta ar trebui să...

EPIGRAMA ZILEI

A dat neaua peste vii Peste dealuri și câmpii, Peste crângul cel pustiu Peste-al meu păr castaniu... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...