Învingător în ultramaratonul din Bolivia, botoșăneanul Iulian Rotariu a reușit o nouă performanță uluitoare. Fără să fie sportiv de performanță, el a reușit să scoată cel mai bun timp al competiției, stabilind un nou record. Astfel, subofițerul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) a reușit să obțină un timp mai bun cu o oră, 32 de minute și 17 secunde față de câştigătorul ediţiei din 2018 a “Ultra Bolivia Race”, care deținea precedentul record.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„Colegul nostru, plutonierul adjutant Iulian Rotariu, nu doar că a câştigat al patrulea titlu mondial la cele mai dificile ultra-maratoane din lume, el este şi deţinătorul unui nou record în Bolivia. După cele şapte etape în care a parcurs 220 de kilometri şi un efort susţinut, Iulian Rotariu a reuşit să se claseze pe locul I, cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute şi 30 secunde. Rezultatul este de apreciat în condiţiile în care Ultra Bolivia Race a reprezentat cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat, vreodată, Iulian Rotariu”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.
De altfel, pe parcursul întregii curse, Iulian Rotariu a lăsat impresia că nu are adversar în rândul competitorilor, el plasându-se pe primul loc în toate cele șapte etape. Practic, singurii săi adversari au fost timpul și condițiile meteo-climatice extrem de dificile.
„Fiecare rugăciune a fost auzită. Fiecare îmbrăţişare a fost atinsă. A fost cea mai grea competiţie. Fără aer e foarte greu. La asta s-a adăugat diferenţa de temperatură zi-noapte de peste 30 grade, efortul depus. Toate la peste 4.000 de metri altitudine. Vă rog frumos ţineţi minte – nu Iulian Rotariu a câştigat cursa Ultra Bolivia Race, ci copiii cu autism din Botoşani! Vă mulţumesc frumos!”, a transmis Iulian Rotariu prin intermediul reprezentanţilor ISU Botoşani.
Nu este prima cursă în care Iulian Rotariu a doborât recordul competiției. S-a întâmplat și în luna mai 2019, când botoșăneanul a câștigat detașat una dintre cele mai grele curse din lume, „The Track”, organizată în Australia. Atunci, competiția a presupus parcurgerea unei distanțe de 522 de kilometri, mai mult decât dublul traseului din Bolivia de anul acesta. Și atunci Iulian Rotariu s-a clasat pe locul I, cu un timp total de 57 de ore, 6 minute şi 20 de secunde, însă rezultatul i-a uimit și pe organizatori întrucât era vorba de un nou record al competiției, cu 7 ore mai bun decât câştigătorul cursei din 2017.
Toate aceste victorii reprezintă o încununare a eforturilor făcute de-a lungul anilor de Iulian Rotariu, care a început să participe la astfel de competiţii din pasiune, el nefiind sportiv de performanţă. De remarcat este faptul că el a participat de fiecare dată în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea „Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani”.
Rezultatele obținute de Iulian Rotariu la cele mai grele ultramaratoane din lume
Competițiile Canal Aventure :
– „The Track” Australia, 15 – 24 mai 2019 ( 522 km) – locul I ;
– „Ultra Africa Race” Mozambic, 10 – 14 noiembrie 2019 (220 km) – locul I;
– „Ultra Asia Race” Vietnam, 09 – 12 martie 2020 (160 km) – locul I
– Titlul Continental Challenge 2020
Competițiile „4Deserts” (250 km în șapte zile):
– „Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general
– „Atacama Crossing” – Chile, în octombrie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general
– „Sahara Race”, în mai 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general
– „Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general),
– „The Last Desert” Antarctica, în noiembrie – decembrie 2018, locul II la general.