Ieri, Primăria Botoşani a avut oaspeţi din Republica Moldova. 40 de reprezentanți ai instituțiilor de cultură, educație, turism, patrimoniu, tradiții, Ho-Re-Ca, dar și șefi ai administrației municipiului Edineț – Republica Moldova s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
În cadrul întâlnirii s-a pus accent pe întărirea relațiilor de colaborare prin intermediul proiectelor transfrontaliere.
Vizita delegației se datorează unui astfel de proiect, accesat de Primăria Municipiului Edineț, Consiliul Raional Edineț, Asociația B-Right Media și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Țara de Sus”.
„Înțeleg că acest proiect al Asociației B-Right Media este unul de succes și apreciez activitatea colegei mele Raluca Bălășcău. Sunt mai mult decât încântat să vă primesc la Primăria Botoșani. Ne bucurăm să vă avem aici și sper că ați găsit la Botoșani oameni care v-au încântat și locuri care v-au plăcut”, le-a spus oaspeţilor Cosmin Andrei.
Constantin Cojocari, primarul oraşului Edineţ, a arătat că este important ca primarii să apropie oamenii. „Avem aici în delegație mai mulți oameni, dar majoritatea sunt din domeniul cultură, învățământ, bibliografi, muzeografi, sunt câțiva consilieri locali. Vă asigur că am fi foarte bucuroși dacă ne-am regăsi ulterior în anumite formule de colaborare și cu societatea civilă de la Botoșani considerând că Botoșaniul își are un loc mai specific în spațiul românesc de a se impune”, a declarat Constantin Cojocari.
Şi primarul Cosmin Andrei a arătat că pot fi puse bazele unei colaborări culturale. „Într-adevăr, ne poate apropia cultura, județul Botoșani este un județ în care putem considera că avem leagănul culturii românești, personalități marcante s-au născut aici la Botoșani. Discutăm despre Eminescu, Enescu, Luchian și Iorga, cei patru monștri sacri ai culturii românești care ne fac cinste. Consider că putem dezvolta o colaborare culturală, mai ales că UE încurajează aceste proiecte transfrontaliere”, a mai spus Cosmin Andrei.