Învăţământul botoşănean este la înălţime. Judeţul Botoşani se află pe primul loc la nivel naţional cu 13 medii de 10 la Bacalaureat. Sistemul educaţional botoşănean iese în evidenţă şi prin rezultatele foarte bune obţinute de către absolvenţii unor unităţi liceale.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„E mai bine decât anul trecut, în ceea ce-i privește pe elevii botoșăneni. Se poate și mai bine, va urma o analiză serioasă a acestor rezultate, pentru că an de an avem cam aceleași unități liceale cu rezultatele cele mai bune, ceea ce e ok, după cum avem, tot an de an, cam aceleași unități de învățământ cu procentajul cel mai mic de reușită, ceea ce e foarte rău. Una peste alta, în acest an suntem cel mai verde județ din țară, adică avem cele mai multe medii de 10, 13 la număr și acesta nu e ghinion! Felicitări copiilor, profesorilor, e vremea să ne bucurăm, analizele la rece vor urma!”, a transmis Daniel Botezatu, inspector şcolar general.
La nivel naţional, pe primul loc se situează judeţul Botoşani cu 13 medii de 10, urmat de judeţele Iaşi, Suceava, Prahova, Gorj şi Bihor cu câte şapte medii maxime.
“A fost un an şcolar foarte greu pentru toţi”
Prin prisma acestor rezultate, mulţi botoşăneni au ţinut să evidenţieze munca elevilor, cadrelor didactice şi susţinerea părinţilor. Florica Rotariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Învăţătorilor i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în examen, elevi, cadre didactice, părinți care și-au susținut copiii. „A fost un an școlar foarte greu pentru toți! Faptul că a crescut procentul de promovabilitate și că avem cel mai mare număr de copii, din țară, care au luat Bacalaureatul cu medi de 10, în aceste condiții, este un rezultat lăudabil! Chiar avem motive să ne bucurăm!”, a transmis Florica Rotariu.
Cât priveşte clasamentul judeţean, era de aşteptat ca liceele unde se înscriu cei mai buni absolvenţi de gimnaziu să obţină rezultate foarte bune şi la bacalaureat.
„Că sunt vârfuri în Botoşani, o ştim toţii cei care au făcut şcoala pe acolo (inclusiv eu). Plus că am o rezervă şi faţă de clasificarea liceelor în funcţie de rata promovabilităţii la bacalaureat. Ştim foarte bine că unele pleacă din start cu un dezavantaj”, a transmis un botoşănean.
Primele cinci licee sunt următoarele:
- Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – 98,29%, 234 de candidaţi prezenţi, 230 promovaţi, şase medii de 10
2. Colegiul Naţional „AT Laurian” – 98,04%, 204 de candidaţi prezenţi, 200 promovaţi, trei medii de 10
3. Colegiul Economic „Octav Onicescu” – 88,20%, 178 de candidaţi prezenţi, 157promovaţi, o medie de 10
4. Liceul Teoretic „Grigore Antipa” – 85,45%, 110 de candidaţi prezenţi, 94 promovaţi
5. Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” – 81,64%, 256 de candidaţi prezenţi, 209 promovaţi, o medie de 10.
Ultimele cinci licee sunt:
26. Liceul „Dimitrie Negreanu” – 14,93%, 67 de candidaţi prezenţi, zece au promovat
27. Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomârla – 14,29%, şapte candidaţi prezenţi, doar unul a promovat
28. Liceul Tehnologic Coţuşca – 11,76%, 17 candidaţi prezenţi, doi au promovat
29. Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Botoşani – 8,57%, 35 de candidaţi, trei au promovat
30. Școala Profesională de Cooperaţie – 0%, un candidat din promoţia anterioară, nu a promovat.