Edilii botoşăneni şi-au propus să rezolve problemele care apar după ce echipele Nova Apaserv intervin pentru remedierea unor avarii la reţeaua de apă şi canalizare. „Având în vedere întârzierile foarte mari privind refacerea zonelor afectate de lucrările de intervenție ale operatului Nova Apaserv pentru remedierea avariilor la conductele de apă și canalizare, vreau ca, împreună cu domnul primar Cosmin Andrei şi cu colegii din Direcția Edilitare, să propun în Consiliul Local completarea <Regulamentului privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenție la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Botoșani>.
Prin acest regulament, se urmărește stabilirea obligațiilor și răspunderilor cu privire la modul de executare a lucrărilor, încadrarea în termenele prevăzute, semnalizarea rutieră corespunzătoare și asigurarea siguranței traficului conform normativelor în vigoare, refacerea domeniului public afectat”, a declarat Liviu Toma, viceprimar al municipiului.
Gropile vor fi asfaltate de firma care se ocupă de străzile din municipiu
Potrivit edilului, se va propune completarea regulamentului cu dispozițiile referitoare la situația în care administratorul de rețele/ beneficiarul avizelor nu respectă obligația de a readuce amplasamentul la starea inițială. Astfel, în cazul în care zona unde s-a intervenit nu va fi refăcută, beneficiarul avizului/ executantul va fi notificat, după care va fi sancționat cu amendă contravențională.
„Primăria Municipiului Botoșani va putea dispune refacerea zonei respective, prin operatorul autorizat, cu care instituția are încheiate relații contractuale pentru lucrări de reparații curente și întreținere a străzilor, iar la final vor fi calculate despăgubiri echivalente în valoarea costurilor reparațiilor și dobânzilor aferente ce vor fi stinse prin modalitățile legale în vigoare: compensarea, atragerea răspunderii pentru datoriile respective, angajament etc”, a mai spus Liviu Toma.
Municipalitatea trebuie să intervină deoarece toate sesizările privind gropile de pe străzi ajung la primărie. Practic, botoşănenii nu sunt interesaţi de cine are obligaţia să refacă zonele afectate, ei solicitând doar plombarea gropilor şi asigurarea unor condiţii normale de circulaţie.
Regulamentul modificat va fi supus dezbaterii publice, după care va fi supus dezbaterii şi aprobării în plenul Consiliului Local.