Efectuarea lucrărilor de reabilitare a unor unităţi de învăţământ în timpul anului şcolar nu a fost bine primită de părinţi, însă edilii botoşăneni sunt decişi să nu le oprească, motivând că, în caz contrar, ar fi pierdute fonduri guvernamentale. În susţinerea acestei decizii, edilii motivează că asigurarea unor condiţii mult mai bune pentru desfăşurarea activităţii didactice este prioritară.
„Botoşănenii m-au ales să fac treabă şi asta fac. Avem în derulare 12 proiecte de investiţii care privesc instituţii de îmvăţământ. Aceste proiecte sunt în diverse stadii şi, pentru a fi implementate, trebuie să înţelegem că trebuie să facem unele sacrificii. Aceste sacrificii se referă de multe ori şi la relocarea copiilor pentru a putea lucra în clădirile instituţiilor de învăţământ pe care toţi ni le dorim moderne”, a declarat primarul Cosmin Andrei.
Potrivit edilului, în acest moment sunt în atenţia publică lucrările de la grădiniţele 19 şi 22, însă mai sunt şi alte instituţii de învăţământ din municipiul unde vor fi executate lucrări.
Amânare în privinţa închiderii Grădiniţei 19
Conducerea Primăriei Botoşani a decis să amâne închiderea Grădiniţei 19. Deşi iniţial s-a anunţat că această unitate de învăţământ urma să fie închisă pe 22 martie, pentru a asigura front de lucru muncitorilor firmei care a câştigat lucrările de reabilitare, situaţia s-a schimbat.
Grădiniţa 19 se va închide pe 30 aprilie, urmând ca, după vacanţa de Paşte, activitatea să se desfăşoare în sistem online. Practic, unitatea îşi va derula activitatea în mediul online începând cu 10 mai, după încheierea vacanţei de primăvară (30 aprilie – 9 mai, n.r.).
Lucrări anunţate la mai multe unităţi de învăţământ
Primarul municipiului a anunţat că vor urma lucrări şi la alte unităţi de învăţământ, respectiv Grădiniţa <Şotron>, Liceul <Alexandru cel Bun>, Liceul <Elie Radu>, Liceul <Petru Rareş>, Seminarul Teologic, Şcoala 7. „E foarte simplu să nu facem nimic, să nu avem botoşăneni supăraţi, dar este important să avem şcoli şi grădiniţe la standarde moderne, sigure la incendiu, cu dotările necesare, cu condiţii demne de secolul XXI. Vă spun că nu vom rata nicio oportunitate de finanţare, chiar dacă asta înseamnă să supăr unii părinţi. Este de datoria mea să reabilitez clădirile instituţiilor de învăţământ şi acest lucru a fost cerut şi de părinţi şi de directori”, a afirmat Cosmin Andrei.
Chiar dacă unii părinţi au solicitat ca lucrările să fie făcute doar în vacanţa de vară, acest lucru nu este posibil.