Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost reparată de specialiştii turci. O echipă de tehnicieni din Turcia a ajuns la Botoșani la finalul săptămânii trecute pentru a inspecta camionul transformat în unitate de terapie intensivă. Acesta a fost închis săptămâna trecută după ce cadrele medicale au sesizat pentru a doua oară infiltraţii la nivelul tavanului, în urma ploilor, iar pacienții au fost mutaţi.
Problemă sesizată la firma care a produs şi echipat camionul
Problema a fost sesizată celor de la SMURD, care au solicitat intervenţia unei echipe din Turcia, chiar de la firma care a produs şi echipat acest camion. După ce au investigat cu atenţie zonele în care a intrat apa, aceştia au ajuns la concluzia că acoperişul a fost fisurat din cauza greutăţii mai multor muncitori care au aplicat un colant pe camion, cu stema României, a Guvernului şi a SMURD.
„La momentul în care s-a făcut acea recolantare în România, se pare că firma care a făcut această operaţiune a avut prea mulţi muncitori pe partea de acoperiş a camionului. Din cauza greutăţii lor şi a presiunii exercitate asupra panourilor din tavan au apărut efectiv nişte crăpături. De la transport, vibraţii şi zdruncinături, acele crăpături s-au mărit. În momentul în care a plouat la Botoșani, timp de 24 de ore, a început să se infiltreze apă. Au fost identificate respectivele crăpături de către tehnicienii din Turcia, le-au astupat şi lăsăm să se usuce tot materialul respectiv. Revenim în perioada următoare cu o maşină de apă de la pompieri, să vedem dacă mai apar infiltraţii, iar apoi îl putem da din nou în folosinţă”, a precizat medicul Radu Gabriel Rotaru.
Acesta este cel care s-a ocupat de transportul camionului a Botoșani, dar şi de montarea lui. Medicul Radu Gabriel Rotaru este coordonatorul proiectului, la nivel naţional, din cadrul Fundaţiei Pentru SMURD.
Acesta a însoţit şi transportul camionului pe parcursul a aproape 450 de kilometri, timp de 12 ore, în condiţii speciale, în toamna anului trecut.