Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă” face apel la antreprenorii botoşăneni să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit în contul acestei asociaţii. „Pe lângă donațiile persoanelor fizice, avem nevoie de sprijinul firmelor, al companiilor care pot direcționa gratuit 20% din impozitul pe profit sau venit, în funcție de cifra de afaceri. O parte din taxele datorate oricum statului pot fi un dar neprețuit pentru copii grav bolnavi sau pentru adulți ajunși în situații imposibile, care amenință să-i ia de lângă copiii lor pentru totdeauna. Cei 20% pot fi direcționați trimestrial, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020”, a transmis Vlad Plăcintă.
În acest an marcat de pandemie, Asociația „Salvează o inimă” s-a implicat nu doar în cazurile umanitare cu care lucrează, ci și în lupta cu noul coronavirus. „Am demarat cele mai mari campanii de strângere de fonduri din județul nostru, reușind să strângem 1.002.487 de lei. În luna martie, când a lovit în forță criza sanitară, am lansat campania <STOP COVID-19!>, prin care am achiziționat aparatură medicală pentru secțiile Boli infecțioase, ATI și Pediatrie, dar și echipamente de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul Mavromati Botoșani și pentru angajații MAI (jandarmi și polițiști)”, se arată în comunicatul trimis de Vlad Plăcintă.
În luna noiembrie, când viața tot mai multor botoșăneni a depins de existența unor concentratoare de oxigen, Asociația „Salvează o inimă” a cumpărat 30 de astfel de aparate în valoare totală de: 189.600 de lei, fiind donate după cum urmează: 15 la secția Boli infecțioase din Botoșani, cinci la secția ATI a Spitalului Judeţean și zece la Spitalul „Sfântul Gheorghe”.
„Totul costă, dar sănătatea redobândită e neprețuită”
„Fiecare respirație a pacienților botoșăneni infectați cu COVID-19 și aflați în stare gravă poartă și semnul solidarității Asociației <Salvează o inimă> și a prietenilor săi care s-au unit pentru a ajuta oamenii greu loviți de această boală, dar și al salvatorilor din <linia întâi>, împovărați de numărul cazurilor și de amploarea răspândirii virusului.
Nimic din ceea ce am realizat nu ar fi fost posibil fără ajutorul antreprenorilor botoșăneni, care au făcut donații și sponsorizări, arătând și de această dată că suntem cu toții oameni! Ce ne propunem pentru viitor? Evident, după această experiență nefastă, ne dorim ca anul următor să fie mult mai bun decât 2020, să ne readucă liniștea, sănătatea, libertatea de a trăi fără teamă și stabilitate financiară”, se precizează în comunicat.
Și în 2021, Asociația „Salvează o inimă” are ca obiectiv salvarea cât mai multor copii și adulți cu probleme grave de sănătate, dar și să contribuie cu aparatură medicală pentru susținerea eforturilor făcute de medici pentru salvarea semenilor.
„Am fost, suntem și vom rămâne mereu transparenți în tot ceea ce înseamnă donații, campanii și acțiuni umanitare și nu vom fi niciodată indiferenți față de problemele celor năpăstuiți. Cele 45 de campanii de strângere de fonduri demarate în 2020 și miile de vieți salvate ne stau mărturie. Totul costă, dar sănătatea redobândită e neprețuită. Împreună, salvăm inimi! Împreună, luptăm pentru o lume mai bună!”, a mai transmis Vlad Plăcintă.