Sfârşitul săptămânii a adus zece amenzi pentru nerespectarea măsurilor speciale impuse de autorități în lupta cu coronavirusului.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Toate structurile de ordine și siguranță publică au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea criminalităţii. La nivelul județului au fost efectuate verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat nouă sancțiuni în valoare de 22.200 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu sau a carantinei instituționalizate.
De asemenea patronul unei crâșme din mediul rural a fost amendat cu 10.000 lei pentru nerespecatrea măsurii de suspendare a activității.
Joia trecută, prefectul Dan Nechifor anunța controale în barurile și restaurantele din județ pentru a vedea dacă aceste unități s-au conformat măsurilor decise de Guvern ca urmare a instituirii stării de urgență. „O să mergem probabil, într-o primă etapă, pentru că nu vrem să creăm discuții inutile, pe partea de prevenție și vom da, eventual, un avertisment dacă nu se conformează prevederilor legale, după care vom trece la aplicarea de sancțiuni. Sancțiunile sunt destul de mari. Maximum este 7.000 de lei și nu cred că cineva își permite să plătească o asemenea de amendă”, spunea Nechifor.
Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231/508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.