Începând de miercuri, una dintre cele mai mari unitati medicale din Iaşi şi din Moldova are o nouă conducere. Astfel, la conducerea Spitalului Clinic de Copii ”Sf. Maria”, din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a fost numit economistul Corneliu Mihai, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani.
Cel care a fost considerat incapabil să mai conducă SJU Botoşani de către şefii CJ, este considerat ideal pentru conducerea Spitalului de Copii din Iaşi, care deserveşte toate judeţele Moldovei.
Asta după ce, fostului manager, medicul Radu Terinte, i-a expirat mandatul. Manager din ianuarie la Unitatea Medico-Socială de la Flămânzi, economistul Corneliu Mihai spune că a acceptat cu surprindere şi bucurie acestă numire şi este conştient că îl aşteaptă o muncă dificilă, dar nu imposibilă. „Este treabă, acolo. Trebuie făcute investiţii şi se vor face, în perioada următoare. Asta este şi planul, să putem face o reabilitare la acea unitate sanitară, fără să întrerupem actul medical, pentru că deservim şi judeţele din Moldova. Joi voi vizita spitalul în amănunt cu cei de acolo, dar deja am trasate câteva idei pentru ce vom face în perioada imediat următoare. Ne vom centra activitatea în jurul pacientului, dar să şi putem creşte calitatea serviciilor prin investiţii”, a declarat Corneliu Mihai, noul manager de la Sfânta Maria Iaşi, pentru Monitorul de Botoşani.
Corneliu Mihai s-a remarcat, în cei patru ani de management la SJU Botoşani prin investiţiile pe care le-a atras către spitalul judeţean în aparatură şi echipamente, unitatea sanitară fiind a treia ca mărime din ţară din punct de vedere al numărului de paturi. După aproape patru ani cât a stat la condeure, acesta a fost înlăturat în urma unor neînţelegeri politice în interiorul PSD, preşedintele CJ Costică Macaleţi l-a înlăturat pe acesta, spunând că nu este potrivit pentru spital, deşi iniţial îl reconfirmase la conducerea unităţii sanitare.
În intervalul de şapte luni, cât a condus UAMS din Flămânzi, fostul manager de la Mavromati a demarat deja mai multe investiţii, cum ar fi conectarea la surse de apă curentă, canalizare, instalarea unui sistem de supraveghere şi securitate, a fost asfaltată parcarea unităţii, împrejmuită, au fost adăugate paturi la cele deja existente și s-a demarat un proiect pentru extinderea uneia dintre clădiri.
Spitalul de Copii Iași a fost înfiinţat în 1970 în actuala locaţie prin unificarea tuturor structurilor pediatrice existente în Iaşi (Spitalul Israelit, Spitalul Caritas, Spitalul Sf. Spiridon).
În structura iniţială erau incluse 2 secţii de Pediatrie, o secţie de Chirurgie Pediatrică şi Ortopedie, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, secţia Oncologie şi secţia de Prematuri.
Profilele clinice sunt în marea majoritate unice pentru toată zona Moldovei. Secţiile şi compartimentele de înaltă specialitate funcţionează începând din 1991 şi sunt deservite de medici cu a doua specialitate sau competenţă.
Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” asigură asistenţă medicală pediatrică de înaltă specialitate pentru municipiul şi judeţul Iaşi precum şi pentru cele 7 judeţe ale Moldovei.