Zona Metropolitană Botoşani are de recuperat de la primăriile care fac parte din această structură asociativă, dar şi de la cele care au părăsit zona, 776.327 lei.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Din raportul prezentat vinerea trecută de cenzorul Gheorghe Ciubotaru, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Zonei Metropolitane, reiese că datoriile primăriilor se prezintă după cum urmează:
Primăria Botoşani – 633.700 lei (din care 418.200 din anul 2018 şi 215.500 din anii precedenţi)
Primăria Roma – 52.272 lei
Primăria Băluşeni – 17.424 lei
Primăria Mihai Eminescu – 34.848 lei (din anii 2016. 2017)
Primăria Răchiţi – (4.385 lei (din 2017)
Primăria Stăuceni – (33.698 lei, sumă aferentă anilor precedenţi).
Primăriile Mihai Eminescu, Răchiţi şi Stăuceni au părăsit Zona Metropolitană, conducerile acestora motivând că sunt nemulţumite de activitatea structurii asociative şi de lipsa proiectelor. Cenzorul a propus conducerii executive să ia măsuri statutare şi legale pentru a recupera sumele datorate de primăriile care s-au retras din ZM.
“Dacă în cazul UAT Băluşeni nu înţeleg de ce nu şi-a plătit cotizaţia, din moment cu au primit scenă, tot felul de aparatură pentru spectacole, pentru UAT-urile Răchiţi, Stăuceni şi Mihai Eminescu, dumnealor şi-au exprimat în scris opţiunea şi dorinţa de a pleca din Zona Metropolitană şi au şi motivat că de ani de zile plătesc cotizaţie şi nu au beneficiat de absolut niciun proiect pentru oamenii din localităţile respective. Haideţi să privim gospodăreşte, până la urmă, plăteşti o cotizaţie, dar să beneficiezi şi de nişte fonduri”, a declarat Gabriel Alecsandru, consilier municipal PNL. În replică, Gheorghe Ciubotaru a explicat că plata unei cotizaţii este prevăzută în statului Zonei Metropolitane, iar sumele aferente celor trei primării sunt din perioada în care acestea făceau parte din Zona Metropolitană. “Primăria Mihai Eminescu a dat 14.000 de lei la ZM şi a câştigat 500.000 de lei, dat fiind contractul la energia electrică, în al doilea an a mai câştigat încă 400.000 de lei. Atunci când o primărie se asociază şi câştigă 900.000 de lei şi are de dat 14.000 de lei, haideţi să fim oameni serioşi şi să vorbim serios, dacă vrem să admitem lucrul ăsta că au avut un mare avantaj de aici, şi-au salvat bugetele doi ani, la fel şi celelalte două primării”, a precizat Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane.