Meşteşugul tapiseriei şi broderiei româneşti sunt în centrul atenţiei la Bienala Internaţională de Textile de la Haacht (Belgia) prin lucrări somptuoase a şase artiste consacrate, printre care şi a artistei originare din Bucecea, Mariana Grumăzescu Voicu. Pe lângă ea, au expus lucrări: Gabriela Cristu, Maria Negreanu, Daniela Frumuşeanu, Agatha Pricopescu şi Marijana Biţulescu. Creaţiile lor, exprimate în tehnici şi materiale diferite, reflectă cariere deja consacrate şi o activitate susţinută în domeniul broderiei şi tapiseriei româneşti.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Mariana Grumăzescu Voicu a prezentat lucrarea „Cai verzi pe pereţi”, spune că în viziunea sa „caii arată maiestuos şi înaripaţi”, iar verdele este „culoarea renaşterii şi a speranţei”. „Artistul, chiar dacă nu arată, are nevoie de confirmări. Arta noastră arată că ceea ce facem place tuturor. Iar asta am simţit-o mai ales la vernisaj. Mulţumim încă o dată ICR şi organizatorilor din Haacht”, a transmis creatoarea.
La Bienala Internaţională de Textile de la Haacht participă 40 de artişti de gen din 14 ţări.
Potrivit directorului artistic al Bienalei, Maurice Vander Speeten, „artişti, designeri şi creatori cu amprentă recunoscută au fost selectaţi pentru propria identitate din domeniu”. „Artistele românce ne arată, prin operele lor, evoluţia şi metamorfoza artei tradiţionale. Printr-o muncă minuţioasă, ele reprezintă cultura ţării din care provin, prin varietatea, abordarea şi culorile lucrărilor. Toate acestea justifică pe deplin prezenţa lor în această expoziţie internaţională”, a mai spus Maurice Vander Speeten.
Bienala de textile de la Haacht a obţinut o reputaţie de forum artistic de talie internaţională, care contribuie activ la emularea scenei artei contemporane şi experimentale de gen.