Mii de elevi şi cadre didactice au scris istorie la Botoşani. La iniţiativa unui grup de cadre didactice de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, grup coordonat de profesorii Cristina Maria Bălăucă şi Cristina Chiriac, directorul colegiului, elevii au demonstrat că au suflet de român, formând cel mai mare tricolor pe Stadionul Municipal, folosindu-se de lumina telefoanelor mobile şi de pahare colorate în roşu, galben şi albastru. Pe gazon alţi elevi au format tot cu luminiţe cifra 100, anii trecuţi de la Marea Unire din anul 1918.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Elevii s-au adunat la şcoli şi licee după care s-au îndreptat către stadion. Deşi s-au creat multe blocaje în trafic, bucuria participării la o acţiune de suflet, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, au fost supremă.
Primarul Cătălin Flutur a fost oficialul care a participat la manifestare, alături de inspectori şcolari şi directori de şcoli şi licee. Elevii au ocupat Tribuna a doua şi o parte a celor două peluze.
Nocturna stadionului a fost stinsă, iar tricolorul s-a văzut în toată splendoarea, din boxe auzindu-se Imnul Naţional. După imn, elevii au strigat „La mulţi ani, România!”. Atmosfera a fost înălţătoare şi a dovedit că tânăra generaţie este capabilă de gesturi mari cât sărbătoarea acestei ţări. După Imnul Naţional a urmat un cântec ostăşesc.
În ciuda frigului, mulţi elevi au plecat cu greu de la Stadion, fiind marcaţi de importanţa manifestării la care au participat. Un moment emoţionant a fost şi acela în care o elevă a fost ridicată şi săltată pe braţe de către colegi de 16 ori, numărul fiind egal cu anii pe care îi va împlini ea mâine.
Foarte emoţionaţi, trei elevi din clasa a V-a B de la Colegiul Eminescu au ţinut să-şi exprime gândurile. „Ziua de astăzi are o importanţă dublă pentru că este şi ziua mea de naştere şi a fost şi acest eveniment minunat la care am participat. Am fost aici aşa de mulţi pentru că iubim ţara aceasta şi vrem să fim viitorul ei”, a declarat Şerban Aparaschivei.
Adrian Roman a spus că-şi doreşte a toţi oamenii să fie mai uniţi, adăugând că „Centenarul României înseamnă un moment unic pentru că nu toţi oamenii prinde o sută de ani de când s-a înfăptuit Marea Unire”. „Noi am participat cu gânduri de fericire. Înainte de a veni aici i-am spus mamei, mama tu ştii că eu fac parte din istorie? Da, păi cum să nu, ai prins o sută de ani de Românie, da, dar tu ai prins Revoluţia. Şi este tot de la istorie, dar este mai important”, a spus Vlad Corneschi. Alţi elevi şi profesori de la Colegiul Eminescu au spus că manifestarea reprezintă un gest simbolic de preţuire a luptei şi jertfei înaintaşilor pentru această ţară.
„Am reuşit să construim acel steag pe care ni l-am propus. Le transmitem românilor să fie uniţi, să fie români. Cred că se merită să sărbătorim oricum ar fi aceste aceste zile frumoase pentru că înaintaşii nostru s-au jertfit pentru acest lucru, pentru ca noi astăzi să fim, aici, uniţi. Este frig, este greu, dar nu imposibil. Alţii au făcut mult mai mult pentru noi, putem şi noi în memoria lor să facem măcar atât”, a declarat Cristina Maria Bălăucă. Ea le-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în această acţiune deosebită şi a adăugat că la manifestare au participat aproxiamtiv 5000 de elevi şi cadre didactice.
Cătălin Flutur a arătat că acţiunea a fost extraordinară şi le-a mulţumit tuturor participanţilor.