NATO a preluat coordonarea ajutorului militar occidental către Ucraina de la Statele Unite, așa cum era planificat, potrivit unei surse citate de Reuters.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Mișcarea este considerată pe scară largă ca având drept scop protejarea mecanismului de sprijin împotriva lui Donald Trump.
Pasul, venit după o întârziere de câteva luni, conferă NATO un rol mai direct în războiul împotriva invaziei Rusiei. Diplomații recunosc totuși că predarea către NATO poate avea un efect limitat, având în vedere că SUA, sub conducerea lui Trump, ar putea să dea oricum o lovitură Ucrainei, reducându-i sprijinul, pentru că este puterea dominantă a alianței și furnizează Kievului cea mai mare parte a armelor.
Trump, care va prelua mandatul în ianuarie, a spus că vrea să pună capăt războiului din Ucraina rapid, dar nu și cum anume își propune să facă acest lucru. El a criticat mult timp amploarea ajutorului financiar și militar al SUA pentru Ucraina.