sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăInternaționalConcedieri masive la Deutsche Bank, cea mai mare bancă a Germaniei

Concedieri masive la Deutsche Bank, cea mai mare bancă a Germaniei

Prima bancă a Germaniei, Deutsche Bank, anunţă cea mai mare transformare din ultimele decenii pentru a trece peste dificultăți: o restructurare prin care va tăia 18.000 de locuri de muncă. E un număr impresionat- reprezintă aproape 20% din totalul forței de muncă a băncii, care numără 91.000 de oameni.

Deutsche Bank a fost grav afectată de criza economică din 2008 şi, de atunci, tot încearcă să revină pe profit. Un plan de redresare presupunea fuziunea cu o altă mare bancă germană, Commerzbank, şi ea cu probleme financiare. Acesta însă a eşuat şi Deutsche Bank trebuie să se descurce singură.  Acest plan, din care ar fi reieșit un gigant european, era puternic susţinut și de Guvernul de la Berlin, îngrijorat în privința acestor instituţii-cheie pentru finanţarea economiei germane.

Reorganizarea masivă a Deutsche Bank va duce la eliminarea unor costuri de 7,4 miliarde de euro și se va derula pe parcursul următorilor trei ani. Banca va înfiinţa o aşa-numită „bancă rea” pentru a scăpa de activele nedorite care reprezintă active ponderate în funcţie de risc în valoare de 74 de miliarde de euro.

Banca va renunţa la activităţile sale globale de tranzacţionare de acţiuni şi derivate şi va reduce activitatea diviziei sale de investiţii bancare. Cea mai mare parte a activităţilor de tranzacţionare de acţiuni şi derivate are loc la New York şi la Londra, dar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că vor avea loc concedieri şi în Germania.

Valoarea de piață a bancii este la o zecime față de perioada anterioară declanșării colapsului financiar.

Unii investitori au primit cu precauţie planul de restructurare. Măsurile vin foarte târziu, după ani de chin.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
18.9 ° C
18.9 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
100 %
S
19 °
D
5 °
lun
5 °
mar
6 °
mie
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...