Consilierii municipali vor dezbate în şedinţa din 27 septembrie proiectul vizând aprobarea tarifelor pentru închirierea stadioanelor Municipal, Mecanex, Victoria şi a Sălii Polivalente. Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), structură care administrează bazele sportive, a declarat că nu sunt majorări semnificative, însă acestea sunt raportate la majorarea cheltuielilor cu utilităţile şi creşterea salariului minim. „La Sala Polivalentă am modificat tarifele ultima dată în anul 2009. Am mai încercat o dată să le modificăm, însă au fost respinse de către social democraţi. Ei nu înţeleg că administaţia e administraţie şi politica e politică. Era o chestie de bun simţ, să încercăm să ne scoatem cheltuielile. Acum am venit din nou cu acest proiect, l-am refundamentat şi nu au decât să-l respingă din nou”, a precizat Eugen Ţurcanu.
O oră de antrenament pe terenul gazonat al Stadionului Municipal va costa 600 de lei, în timp ce pentru închirierea în întregime stadionului pentru meciuri se va plăti 1500 de lei pe oră. La Mecanex şi Victoria ora va fi 90 de lei pentru cluburile şi asociaţiile care au certificat de identitate sportivă, respectiv 180 de lei pe oră pentru celelalte cluburi şi asociaţii.
La Sala Polivalentă, va fi 11 lei şedinţa de antrenament, respectiv 55 de lei abonamentul pentru o persoană pe lună. 80 de lei pe lună va costa abonamentul pentru o persoană incluzând 25 de şedinţe de antrenament şi opt şedinţe de saună. La închirierea meselor de tenis şi biliard se va percepe un tarif de şapte lei pe oră de masă de joc. Abonamentele vor fi de 65 de lei pentru 12 ore pe lună de masă de joc, respectiv 120 de lei pentru 24 de ore pe lună pe masă de joc. Închirierea terenului de sport în sala mare va costa 130 de lei pe oră pentru activităţi sportive în scop de antrenament sau agrement, respectiv 100 de lei pe oră pentru asociaţiile care au certificat de identitate sportivă.
„Sunt valori de bun simţ. Susţinem sportul de performanţă, dar în limitele legii. Se tot spune să dăm gratuit. Bun, dăm gratuit, dar în ce condiţii? Să pună pe masă hotărâre a Consiliului Local cu prevederi legale în care să dăm gratuit. Să nu avem tot timpul în spate balastul acesta în care tot trebuie să tarifăm, să facem venituri proprii. Ar fi foarte simplu să administrăm în condiţiile în care nu ar trebui să mai încasăm nimic”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.