Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că la Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa mai este de lucru. Potrivit edilului, în prezent se lucrează la regulamentul de organizare şi funcţionare a parcului, respectiv la stabilirea tarifelor. „Am făcut comisiile pentru preluarea obiectivelor finalizate. În momentul în care preluăm obiectivele finalizate, trebuie să instruim o serie de oameni care să le şi poată exploata, este de lucru. Noi vorbim de un regulament, nu am văzut noua formulă de tarife, dar colectivul care lucrează pentru tarife este absolut bine pregătit din punctul ăsta de vedere şi trebuie să ia în calcul absolut toate elementele de cost care pot fi în plus sau în minus faţă de nişte preţuri aruncate la un moment dat pe piaţă”, a spus edilul.
În Consiliul Local au fost unele discuţii vizând tarifele. Despre stabilirea preţurilor, edilul afirmă că „dacă eşti în perioada electorală, vrei să dai bine, dacă vrei să fii eficient, trebuie să faci un calcul exact”.
După ce comisiile vor recepţiona obiectivele finalizate, va urma instruirea personalului care va asigura exploatarea echipamentelor. „Nu se poate să dai drumul la ceva doar ca să fie acolo. Ne dorim să dăm în funcţiune ce este terminat, dar suntem legaţi de procesul de predare-primire”, a mai spus edilul.
Până la finele acestui an se estimează că vor fi date în funcţiune bazinul acoperit, patinoarul şi terenurile de sport.
Municipalitatea a făcut demersurile necesare, astfel că nu mai există riscul de a returna finanţarea europeană atrasă pentru realizarea acestui proiect, chiar dacă lucrările nu se vor termina până la sfârşitul anului. Echipa care se ocupă de acest proiect important nu a putut estima costul total al investiţiei, motivând că acesta va rezulta la finalizarea lucrărilor.
Pentru lucrare s-au făcut plăţi în valoare de 63 de milioane de lei, iar autorităţile locale estimează că, pentru finalizarea investiţiei, mai au nevoie de 12 milioane de lei, pentru care s-a făcut un credit.
La acest proiect a fost aplicată şi o corecţie financiară de 5%, adică 1,925 milioane lei (aproximativ 430.000 de euro – n.red.) pentru introducerea unei clauze care ar fi limitat concurenţa la licitaţia privind atribuirea contractului.
Parcul Cornişa trebuia să fie deschis de mai bine de un an, dar problemele ivite pe parcurs, de la cele cadastrale şi până la pretenţiile unităţii militare din apropiere, au dus la întârzierea acestuia.
– Virginia CONSTANTINIU