spot_img
joi, noiembrie 21, 2024
HomeEconomicSfaturi de supraviețuire pentru cei care solicită pentru prima dată un împrumut

Sfaturi de supraviețuire pentru cei care solicită pentru prima dată un împrumut

Obținerea primului dvs. împrumut este întotdeauna un efort serios, chiar dacă sunteți un adult cu un nivel corect de cunoștințe financiare. Un credit online rapid vine adesea cu riscul ca furnizorul de bani să facă tot posibilul pentru a ascunde suma reală de bani pe care va trebui să o rambursezi la sfârșitul utilizării împrumutului. Este o practică obișnuită de a face contracte prea lungi și neclare, astfel încât consumatorii să le semneze fără să citească fiecare rând. Ca urmare, mulți oameni intră în capcana datoriilor din cauza ratelor crescânde ale dobânzilor și a incapacității lor de a acoperi toți termenii contractuali.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Așadar, cum puteți evita aceste probleme cu un împrumut? Prima regulă de supraviețuire a creditului este să citiți toți termenii contractuali și chiar să cereți unui manager o ilustrație pe cifre simple despre cât va trebui să rambursați în fiecare perioadă de plată și până la sfârșitul perioadei de împrumut. În acest fel, veți vedea cum funcționează în practică termenii băncii sau ai organizației de credit online și veți putea lua o decizie în cunoștință de cauză, alegând un furnizor cu cele mai bune condiții.

Să vedem cum vă puteți asigura drepturile și interesele atunci când luați un împrumut. Ghidul va fi de un real folos pentru persoanele care încep să ia credite, deoarece acoperă provocările cu care începătorii se confruntă adesea în astfel de situații.

Fiți pregătiți pentru condiții nefavorabile pentru începători

Regula generală este de a acorda sume mici de credit inițial și rate mai mari ale dobânzii pentru cei care utilizează pentru prima dată un împrumut în orice bancă. Nu este valabil doar pentru România, pentru că o astfel de practică există în toate părțile lumii. Motivul pentru o astfel de nedreptate este faptul că noii clienți nu au încă un istoric de credit în banca respectivă, așa că sunt automat clasificați ca fiind clienți cu risc ridicat în sistemul băncii.

Faptul de a avea un istoric bun în alte bănci vă poate îmbunătăți condițiile într-o nouă bancă, dar, cu toate acestea, scorul dvs. general este de importanță secundară în această situație. Doar o serie de plăți la timp sau încheierea la timp a rambursării creditului vă va crește scorul într-o anumită bancă, iar banca vă poate crește suma creditului sau vă poate îmbunătăți condițiile de obținere a unor noi împrumuturi.

Returnați mai mult decât un minim indicat

Un alt truc pe care majoritatea băncilor îl folosesc pentru a atrage mai mulți clienți la creditele lor este indicarea unei sume minime de rambursare. De obicei, aceasta este suma minimă pe care trebuie să o depuneți pentru a evita comisioanele și penalitățile suplimentare, dar, în realitate, îi încurajează pe clienți să folosească împrumutul mai mult timp și, ca urmare, să plătească mai multe comisioane. Suma minimă este de obicei limitată la ratele dobânzilor practicate de bancă pentru împrumutul dumneavoastră și nu contribuie prea mult la reducerea sumei pe care o dețineți la bancă drept principal al împrumutului dumneavoastră. De aceea, experții financiari recomandă să depuneți mai mult decât suma minimă de rambursare; în acest fel, veți reduce mai repede principalul împrumutului, iar comisioanele pentru plata din luna următoare vor fi mai mici.

Luați în considerare ratele și taxele

Se întâmplă deseori ca termenii de creditare afișați pe site-ul organizației de creditare sau pe primele pagini ale contractului să fie departe de a fi tot ceea ce ar trebui să știți despre condițiile împrumutului. Prin urmare, este întotdeauna logic să studiați toți termenii și condițiile unui contract de împrumut pe care creditorul ar trebui să le dezvăluie în întregime. Este o cerință obligatorie din punct de vedere legal stabilită de ANAF pentru toate organizațiile financiare nebancare din România, așa că ar trebui să fiți suficient de sârguincios și perseverent pentru a afla toți termenii și a lua o decizie informată cu privire la un împrumut.

Activați măsurile antifraudă

Fraudele de credit sunt foarte frecvente, atât în bănci, cât și în instituțiile nebancare. Cele mai frecvente cazuri de fraudă includ furtul de identitate sau piratarea contului împrumutatului pentru a solicita împrumuturi și a retrage bani în conturi criminale, lăsând consumatorul cu datorii tot mai mari. Însă vestea bună este că vă puteți proteja datele și conturile de hackeri și escrocherii financiare prin activarea măsurilor antifraudă. Printre acestea se numără autentificarea cu doi factori pentru a intra în cont, măsuri de autorizare biometrică, notificări push-up pentru toate acțiunile cu profilul dvs. etc. Nu ignorați securitatea, deoarece vă poate salva banii și identitatea în multe feluri.

Cunoașteți-vă alternativele

Persoanele care își dau seama că au nevoie de bani de împrumut apelează adesea la prima variantă mai bună pe care o găsesc online. Ca urmare, aceștia obțin într-adevăr bani rapid și își pot închide problemele financiare la câteva ore după ce au depus o cerere. Cu toate acestea, puțină răbdare și un pic de cercetare pot face minuni și vă pot economisi tone de bani. De îndată ce înțelegeți că nu vă puteți achita toate obligațiile financiare cu banii pe care îi aveți la îndemână, dedicați câteva ore pentru a face cumpărături și a vă adresa mai multor organizații financiare și bănci. Interesați-vă de condițiile acestora și verificați disponibilitatea împrumutului pentru dumneavoastră. Odată ce veți colecta aceste date de la mai mulți furnizori, veți fi mult mai bine poziționat pentru a alege o variantă optimă, cu riscuri și comisioane mai mici.

Țineți evidența scorului de credit

Chiar dacă în prezent aveți un scor de credit scăzut, ar trebui să vă angajați să îl creșteți pentru a avea acces la credite bancare în viitor. Aflați ce activități vă pot îmbunătăți dosarul de credit și solvabilitatea și efectuați aceste acțiuni în mod constant. În acest fel, este posibil să obțineți o îmbunătățire a scorului de credit în câteva luni și să nu mai folosiți împrumuturi online costisitoare, primind acces la bani bancari mai ieftini.

După cum puteți vedea, împrumuturile nu sunt înfricoșătoare, dar ar trebui să abordați acest proiect în mod serios și să acționați cu sârguință pentru a câștiga o reputație pozitivă cu creditorul. Consecvența și punctualitatea cu plățile vă pot ajuta să vă asigurați condiții mai bune în viitor și să planificați achiziții mai scumpe cu condiții de împrumut rezonabile.

 

 

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer fragmentat
0.5 ° C
0.6 °
0.5 °
85 %
2.5kmh
81 %
joi
0 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și patrioți care-s pro europeni și nu așteaptă casele de la Simion, ceea ce e bine.

EDITORIAL

Deși mai sunt puține zile până când vom merge la urne, interesul românilor pentru dezbaterile electorale tinde spre zero, iar asta ar trebui să...

EPIGRAMA ZILEI

A dat neaua peste vii Peste dealuri și câmpii, Peste crângul cel pustiu Peste-al meu păr castaniu... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...