marți, decembrie 3, 2024
HomeEconomicResurse financiare care ne pot salva în perioade incerte din punct de...

Resurse financiare care ne pot salva în perioade incerte din punct de vedere economic

Un ciclu economic este o succesiune de perioade prospere și mai puțin prospere din punct de vedere financiar care se repetă la fiecare 10-15 ani. Din nefericire, acum ne aflăm în vremuri grele din punct de vedere economic, sfârșitul unui astfel de ciclu aducând cu sine o criză financiară peste care trebuie să trecem cu bine pentru a reseta întregul mecanism și a reveni la prosperitate. Din fericire, cei care vor să ia în considerare toate informațiile oferite de specialiștii in finanțe au încă timp să se pregătească corespunzător și să traverseze această perioadă mult mai ușor decât cei nepregătiți.

 

Cele mai la îndemână resurse care ne pot ajuta în perioadele incerte din punct de vedere financiar sunt următoarele:

 

  1. Creditele cu dobândă 0

 

Un credit cu dobândă zero, după cum îi spune și numele, reprezintă o sumă de bani pe care o puteți împrumuta de la bănci sau Instituții Financiare Nebancare pentru care nu trebuie să plătiți dobândă. Acest avantaj vine, însă, cu o condiție: suma împrumutată trebuie rambursată integral în timpul stabilit împreună cu instituția creditoare.

 

Oamenii înțelepți care doresc să continue să aibă un trai mai mult decât decent în perioada crizei economice își fac o listă cu instrumente financiare „de salvare” și apelează la un credit cu dobândă 0 doar în situațiile de maximă urgență. Dintre toate tipurile de credite la care puteți apela la nevoie, acesta este cel mai de ajutor dacă știți să îl utilizați cu inteligență și nu împrumutați mai mult decât vă permite bugetul.

 

  1. Bugetul lunar și planul de economii

 

Debutul crizei economice nu este un punct fix în timp evident pentru toată lumea. Chiar și așa, putem prevede venirea unor vremuri grele din punct de vedere financiar cu câteva luni înainte și ne putem pregăti corespunzător. Este adevărat, poate fi prea târziu pentru un plan de economii, dar înființarea unui buget lunar și îngrijirea cu atenție a fiecărui leu câștigat poate face minuni chiar și în timpuri incerte.

 

Utilizați pașii clasici care vă pot ajuta în echilibrarea balanței venituri-cheltuieli:

  • Reduceți la maxim cheltuielile inutile
  • Reduceți, pe cât posibil, prețul abonamentelor lunare la servicii și asigurări
  • Încercați să creșteți veniturile fie la locul de muncă actual, fie printr-un job part-time, fie prin monetizarea unei pasiuni/unui hobby

 

  1. Fondul de siguranță și fondul de urgență

 

Debutul crizei economice este un moment în care siguranța financiară este crucială, dar de multe ori situația nu ne permite să facem economii. Ce putem face? Învățăm o lecție prețioasă pe care o aplicăm începând cu noul ciclu economic: fondul de siguranță și fondul de urgență ne pot face viața mai ușoară, dar trebuie puse la punct din timp. În ce constau acestea?

 

Fondul de siguranță reprezintă o sumă de bani care poate acoperi cheltuielile familiei timp de 3-6 luni, potrivită pentru a fi utilizată în momentele în care ne pierdem sursele principale de venit. Fondul de urgență reprezintă o sumă de 1000-2000 RON pe care o ținem cash în casă pentru momentele în care rezolvarea unei probleme urgente depinde de câteva sute de lei.

 

  1. Lista de cumpărături și raftul cu reduceri de la supermarket

 

Dacă până acum puteam intra în magazin și achiziționa tot ce ne doream fără a ne uita la prețuri, vremurile actuale cer înființarea tradiționalei liste de cumpărături. Mai mult, puteți utiliza resursele gratuite disponibile în mediul online (Youtube, bloguri și site-uri de gătit etc.) pentru a căuta rețete delicioase și bogate nutrițional cu ingrediente ieftine.

 

Nu ignorați nici raftul cu reduceri prezent în toate marile supermarketuri! De multe ori puteți profita de tăierea a peste 30-50% din prețul inițial al unui produs, acesta fiind încă în perioada de valabilitate. Utilizați acest avantaj și profitați de creativitate în bucătărie pentru a găti rețete delicioase pornind de la alimentele găsite la acest raion.

 

Poate singura parte pozitivă a unei perioade incerte din punct de vedere financiar este durata limitată. După câteva luni ciclul economic se resetează, iar prosperitatea revine încet în economie și viața de zi cu zi. Oamenii înțelepți se pregătesc din timp pentru această perioadă și învață nu doar trucuri de reducere a cheltuielilor, ci și lecții prețioase de budgeting și economii care îi vor ajuta să traverseze mult mai ușor perioadele grele din viitor.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
2.7 ° C
2.8 °
1.1 °
91 %
2kmh
9 %
mar
3 °
mie
3 °
joi
2 °
vin
2 °
sâm
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când ți-e frig, poate și un pic foame, patriotismul vine numai bine.

EDITORIAL

Au trecut treizeci și mai bine de ani de când Ceaușescu ne-a părăsit, dar se pare că asta s-a întâmplat doar la nivel oficial....

EPIGRAMA ZILEI

Iarba rea din holde piară, Piară dușmanii din țară Să rămânem singuri-cuci Fără hoți și politruci... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...