marți, aprilie 1, 2025
AcasăEconomicSute de dosare depuse în Programul „Tomate”, trimise la DNA

Sute de dosare depuse în Programul „Tomate”, trimise la DNA

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat că Programul „Tomate” a fost compromis pentru că s-a permis să fie date în plată foarte multe dosare fictive.„Programul «Tomate» durează de trei ani, acesta fiind al patrulea an. Din păcate, şi acest program a fost compromis pentru că s-a permis, sigur cu colaborarea statului, ca foarte multe dosare fictive să fie date în plată. Doar în judeţul Olt sunt 417 dosare fraudate şi trimise la DNA. Asta pentru că un funcţionar din judeţul Olt a observat că foarte multe dosare pe care el le-a respins au fost date în plată. Nici nu vreau să mă gândesc la dimensiunea naţională a acestei fraude”, a spus Oros.

La Botoșani, după cum a afirmat chiar ministrul Agriculturii la începutul lunii, nu s-a înregistrat nicio suspiciune de fraudă în cei trei ani de funcționare a programului.

Datele de la INS indică faptul că în fiecare din aceşti ani au crescut importurile de tomate. „A fost o măsură lansată care practic trebuia să rezolve o problemă punctuală: să nu mai importăm roşii şi să avem roşii produse în ţară exact în perioadele descoperite, primăvara devreme şi toamna târziu. În mod normal, ar trebui să scadă importurile această infuzie de bani pe care bugetul o face şi o dă într-o anumită producţie. Dar în 2017 a crescut faţă de 2016, apoi în 2018 a crescut, în 2019 a crescut. Sunt curios ce o să fie anul acesta”, a declarat ministrul Agriculturii.

Adrian Oros a precizat că, încă de la începutul mandatului său, a susţinut continuarea tuturor programelor de sprijin, însă cele care nu merg ar trebui să fie schimbate sau îmbunătăţite.

Anul acesta, 94 de legumicultori botoșăneni au aplicat în acest an în Programul „Tomate”. Suma bugetată este mai mică decât anul trecut, iar dacă nu va fi suplimentată și se va aplica principiul sprijinului cuplat, atunci fermierii vor primi între 1.655 și 2.060 de euro.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
11.1 ° C
11.6 °
10 °
89 %
1.8kmh
65 %
mar
12 °
mie
11 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...