Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA) a anunţat că va permite crescătorilor să sacrifice mieii pentru Paşti şi în ferme, dar în anumite condiţii. Acestea țin în special de igienă și impun ca „procesul de sacrificare a mieilor să nu compromită siguranța cărnii și a organelor”. Înainte de a fi sacrificați, starea de sănătate a mieilor ar trebui confirmată de un medic veterinar, care va face și „examenul postmortem al cărnii și organelor” și va „verifica eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman”. Și toate acestea doar cu „respectarea distanței minime sociale” stabilită de autorități.
„În ceea ce privește carnea de miel rezultată din sacrificarea mieilor în fermă/exploatație în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, aceasta nu poate fi livrată către alte unități din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ci va fi comercializată direct către consumatorii finali”, precizează ANSVSA.