spot_img
joi, noiembrie 21, 2024
HomeEconomicCe caută să cumpere românii de pe Internet

Ce caută să cumpere românii de pe Internet

Românii sunt tot mai atrași de cumpărăturile online. Concluzia rezultă dintr-o cercetare care relevă cele mai populări căutări pe Google în 2019 ale românilor. Potrivit reprezentanților companiei multinaționale, cea mai populară căutare a fost „eMag Black Friday”, urmată de „Răzvan Ciobanu” și „About You”. O explicație, pe lângă interesul pentru cumpărături și reduceri, ar fi faptul că retailerul online a demarat campania de Black Friday cu două săptămâni înainte de 29 noiembrie, data la care începe evenimentul de reduceri la nivel global, ceea ce a înmulțit căutările în luna noiembre.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

iPhone 11, cel mai căutat telefon

Topul celor mai căutate telefoane este condus de iPhone 11, urmat de Samsung S10 și Samsung A10. În topul celor mai căutate rețete pe Google se găsesc rețete pentru „socată tradițională”, colivă și ciorbă de burtă.

În clasamentul filmelor, producția Aquaman a urcat pe primul loc, urmat de Avengers Endgame. Un singur film românesc a intrat în top 10 căutări, respectiv ecranizarea „Oh, Ramona!”.

Cel mai căutat eveniment sportiv a fost meciul de fotbal al tricolorilor cu Suedia.

Alegerile europarlamentare au antrenat mai mult interes din partea internauților decât alegerile prezidențiale, potrivit căutărilor Google. „Poate campania pentru prezidențiale a fost mai plictisitoare (decât europarlamentarele) și temele erau mai cunoscute”, a opinat Elisabeta Moraru, country-manager Google România.

Top 10 căutări pe Google

1. eMag Black Friday

2. Răzvan Ciobanu

3. About You

4. Rezultate alegeri europarlamentare

5. Cameron Boyce

6. Rezultate alegeri prezidențiale

7. Vremea în București

8. iPhone 11

9. Marcel Toader

10. România-Suedia

Top 10 căutări rețete

1. Socată rețetă tradițională

2. Clătite rețetă tradițională

3. Cozonac rețetă Jamila

4. Varză murată rețetă

5. Pancakes rețetă

6. Zacuscă rețetă

7. Ciorbă de burtă rețetă

8. Murături asortate rețetă

9. Ardei umpluți rețetă

10. Colivă rețetă

Top 10 „Ce este…?”

1. Ce este meningita

2. Ce este orca

3. Ce este verbul

4. Ce este difteria

5. Ce este fanesca

6. Ce este Papageno

7. Ce este anxietatea

8. Ce este substantivul

9. Ce este Halloween

10. Ce este fizica

Top căutări versuri

1. Prohodul

2. Tones and I – Dance Monkey

3. 5Gang – SOS

4. Florianrus, MIRA – Străzile din București

5. Elena – Luna Albă

6. The Motans feat. Irina Rimes – Poem

7. Pedro Capo – Calma

8. Gaudeamus

9. Ian x Azteca – Bag un blunt

10. Dj Project feat. Andia – Retrograd

Top 10 „Cum să…?/Cum se…?”

1. Cum se calculează aria cercului

2. Cum se manifestă gripa

3. Cum se votează

4. Cum se calculează media

5. Cum se fac urzicile

6. Cum se schimbă ora

7. Cum se face socata

8. Cum să slăbești

9. Cum se face coliva

10. Cum se face mămăliga

Ce au căutat românii pe eMag

Plicuri bani nuntă”, „Pulover urât de Crăciun”, „Telefon Dorel”, „Accesoriu mulgătoare” sau „Urzeala manelelor”, sunt doar câteva dintre cele mai amuzante căutări online ale românilor pe site-ul retailerului eMag.

Conform companiei, în 2019, utilizatorii au căutat pe eMag produse aflate în tendinţe, dar şi produse mai puţin obişnuite sau informaţii diverse. Astfel, în anul care se încheie, cel mai căutat cuvânt pe site-ul retailerului online a fost „iPhone 11”, iar cel care a înregistrat cea mai mare scădere în căutări a fost „squishy”, aflat în 2018 pe primul loc în top.

Căutări amuzante

  • În ceea ce priveşte cele mai neobişnuite căutări, în Categoria „În curând pe eMag”, regăsim „plicuri bani nuntă”, „piscină în pungă”, „bani falşi euro” sau „aparat de strâns salamul”.
  •  La categoria „Întreabă eMAGu’”, utilizatorii s-au întrecut în idei de căutare, precum: „cursul BNR euro”, „unde e bine să te cazezi la Predeal”, „câţi ani ai?”, „adresa Becali”, „telefon Dorel”, „preţ câine ciobănesc”
  • Pentru categoria „Trending”, românii au fost curioşi să afle detalii şi informaţii, printre altele, despre „trotineta electrică”, „iPhone 11”, „mătura electrică”, „slime” şi „televizor 8k”.
  • Categoria „Nici eu nu m-am gândit, dar am găsit” cuprinde căutări amuzante, precum „zdrobitor struguri”, „accesoriu mulgătoare”, „carcasă porc”, „afumătoare” şi „arzător porc”.
  • O altă secţiune amuzantă este „Am prieteni de elită”, românii au căutat „manele de copii de cinci ani”, „urzeala manelelor”, „manele de Crăciun”, „vara manelelor 2005”, „Florin Salam la reducere” sau „stic plin cu manele”.
  • Cât priveşte categoria „Declaraţie de dragoste”, variantele centralizate de eMag sunt: „emoji pentru Tibi”, „100 de te iubesc” sau „idea de iubit”.
  • Alte căutări amuzante au fost înregistrate la categoria „Căutare cu premeditare”:adevărata care merge pe stradă”, „telescop buca”, „chiloţi cu blană”.
  • Categoria „Pune-ţi o dorinţă”: „vreau un pătuţ cu bebeluşi în el”, „adidaşi ca a lui Dorian Popa”, „cârnăţar pentru cârnaţi”, „cap de păpuşă care se coafează”, „brăţara care are puterea lui Elsa”.
  • Categoria „Cadou pentru duşmani”: „pulover urât de Crăciun”, „cel mai urât costum”, „bomboane stricate”, „pulane”).
  • Categoria „Supersize”: „tutun la găleată”, „aer condiţionat mult”, „papuci scumpi”.
  • Categoria „Cum se aude, aşa se scrie”: „aparat de făcut sendfişi”, „maşină ân şurubat”, „ninjea”, „şi bunica mi-a”.

Top 10 al căutărilor serioase pe eMag

1. iPhone 11
2. Samsung
3. iPhone
4. Pampers
5. Huawei
6. iPhone X
7. Căşti
8. Ceas
9. Frigider
10. Bicicletă

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer fragmentat
0.5 ° C
0.6 °
0.5 °
85 %
2.5kmh
81 %
joi
0 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și patrioți care-s pro europeni și nu așteaptă casele de la Simion, ceea ce e bine.

EDITORIAL

Deși mai sunt puține zile până când vom merge la urne, interesul românilor pentru dezbaterile electorale tinde spre zero, iar asta ar trebui să...

EPIGRAMA ZILEI

A dat neaua peste vii Peste dealuri și câmpii, Peste crângul cel pustiu Peste-al meu păr castaniu... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...