vineri, aprilie 4, 2025
AcasăEconomicBugetul pentru "Rabla electrocasnice", epuizat în câteva ore

Bugetul pentru “Rabla electrocasnice”, epuizat în câteva ore

Programul „Rabla pentru electrocasnice” s-a dovedit a fi, şi la cea de-a treia sesiune, un real succes din punct de vedere al înscrierilor: toate fondurile, în valoare de 20 de milioane de lei s-au epuizat în mai puţin de patru ore.

Pentru a verifica dacă voucherele au fost validate, persoanele fizice care s-au înscris trebuie să acceseze pagina solicitant.afm.ro şi să completeze fie datele personale, CNP, serie şi număr C.I. şi data eliberării acestuia, fie să introducă codul cererii.

Această sesiune a fost lansată pentru că, deşi la primele două sesiuni zeci de mii de persoane s-au înscris încă din prima zi, o mare parte dintre acestea nu au mai ajuns să şi cumpere produsele, fie pentru că aparatele electrocasnice cu clasa energetică sunt A+++ sunt foarte greu de găsit, fie că preţul lor a fost crescut nejustificat de vânzători, fie pur şi simplu pentru că unii români şi-au rezervat cupoane, deşi nu intenţionau să cumpere produse.

Cert este că, în cadrul primei sesiuni, care a avut loc la data de 24 mai, s-au înscris peste 74.000 de persoane fizice, dar din întreaga sumă alocată, de 40 de milioane de lei, s-au cheltuit puţin peste 11 milioane de lei.

Înscrierea pentru cea de-a doua sesiune au avut loc pe 18 mai, când s-au relansat voucherele în valoare totală de peste 28 milioane de lei, din această sumă cheltuindu-se doar opt milioane de lei, voucherele pentru restul de 20 de milioane de lei fiind relansate în cadrul celei de-a treia sesiune de luni.

Finanţarea în cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere, în vederea achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Voucherele au valori între 200 şi 400 de lei, în funcţie de clasa energetică a produselor cumpărate.

Prima ediţie a Programului „Rabla pentru electrocasnice” a devenit operaţională pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer senin
18.8 ° C
18.8 °
18.6 °
46 %
4kmh
1 %
vin
19 °
S
17 °
D
5 °
lun
4 °
mar
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...