joi, decembrie 26, 2024
AcasăAdvertorialCazanele pe combustibil solid și confortul termic al casei tale

Cazanele pe combustibil solid și confortul termic al casei tale

 Un sistem de încălzire eficient este esențial pentru confortul termic al fiecărei locuințe. Alegerea unui cazan pe combustibil solid este o soluție eficientă și economică, acesta fiind potrivit atât ca sursă de căldură de sine stătătoare, cât și ca opțiune suplimentară la cazanele care funcționează pe combustibil lichid sau gazos.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


 

În funcție de combustibilul solid utilizat, sunt două tipuri de cazane:

  • cazanele pe peleți
  • cazanele pe lemn

 

În acest articol, vor fi prezentate câteva modele de cazane de calitate superioară care se pretează pentru încălzirea pe lemne și peleți și avantajele lor majore pentru confortul termic în locuințe.

Cazanele pe peleți – eficiente, economice, fiabile

 

Cazanele pe peleți sunt o soluție eficientă și sustenabilă pentru asigurarea confortului termic în locuințe. Prin utilizarea peleților, care sunt o resursă regenerabilă, se reduce dependența de combustibilii fosili și se protejează mediul înconjurător.

 

Cazanele pe peleți Arca Granola, echipamente de ultimă generație, sunt produse de Arca Caldaie – Italia. O astfel de centrală este realizată din oțel și poate fi controlată digital, atât pentru pornire și alimentare, cât și pentru reglarea instalației.

Beneficiile majore ale acestui cazan sunt legate, în principal, de confort, fiabilitate, siguranță și economie. Consumul de combustibil este optimizat prin monitorizarea constantă a funcționării cazanului prin intermediul sondelor de temperatură și a senzorilor optici, ce asigură modularea permanentă a arderii. Cazanul dispune și de o funcție anticondens, care menține temperatura de funcționare într-un interval ce elimină riscul de formare a condensului sau a gudronului, ceea ce înseamnă că durata de viață a cazanului va fi mai mare.

 

O altă opțiune recomandată în cazul cazanelor pe peleți sunt cazanele Dominus. Acestea sunt fabricate din oțel de înaltă calitate și au un randament de peste 95%, astfel că au un consum economic și o eficiență energetică superioară. Designul cazanelor este modern și compact, iar aprinderea peleților este automată. În funcție de nevoile utilizatorului, cazanele Dominus au o gamă mare de puteri, de la 25 kW la 100 kW, și arzătoare din fontă, ce asigură o conductivitate și o stocare termică excelente și sunt extrem de rezistente.

 

Modele performante de cazane pe lemn și avantajele lor

Cazanele pe lemn sunt populare în România, dar nu toate au un randament ridicat. În locuințele în care se pune accent pe un confort termic deosebit, obținut prin echipamente performante și eficiente, un cazan recomandat este, cu siguranță, Arca Aspiro, cu un perete al focarului realizat din oțel sau inox.

 

Cazanul are o durabilitate mare datorită faptului că focarul este realizat din oțel inoxidabil, prin ambutizare, fără cordon de sudură și astfel are o rezistență mare la coroziune, iar peretele din spatele cazanului este confecționat din ciment refractar, ce împiedică formarea gudronului. Astfel, garanția cazanelor cu corpul din inox este de 10 ani, pentru corpul cazanului.

 

Cazanul Arca Aspiro este singurul de pe piață care funcționează la o presiune de exercițiu de 4 bar. În plus, este dotat cu serpentină de răcire, pentru prevenirea supra-încălzirii.

 

Tot în locuințele în care încălzirea și apa caldă se obțin prin arderea lemnelor, sunt recomandate și cazanele Dominus, pentru calitatea și performanța lor deosebită. Acestea au o autonomie ridicată datorită camerei de ardere cu un volum mare și a conținutului ridicat de apă. Aceste cazane sunt fabricate din oțel de înaltă calitate.

 

Chiar dacă sunt cazane pe lemne, ele pot funcționa și cu alte tipuri de combustibili solizi (cărbune, brichete, peleți), ceea ce înseamnă că sunt versatile și că se pretează atât în mediul rural, cât și în cel urban.

 

În concluzie, cazanele pe lemne și peleți oferă avantaje enorme în privința confortului termic din locuințe datorită eficienței energetice sporite, a faptului că utilizează surse ecologice și sustenabile și că diminuează emisia de gaze cu efect de seră. Cazanele pot fi programate să funcționeze automat și să mențină o anumită temperatură, fiind dotate cu termostate și sisteme de control avansate, ce permit ajustarea precisă a temperaturii și a timpilor de funcționare.

 

Pentru mai multe informații tehnice despre cele două tipuri de cazane și pentru consultanță tehnică de specialitate, vă așteptăm la Magazinul Technova, în Suceava, Str. Cernăuți nr. 114, contact: Sorin Bof – Inginer ofertare, telefon: 0747 200 440 sau email: sorin.bof@technova.ro.

www.technova.ro

 

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
0.5 °
92 %
1.3kmh
100 %
joi
1 °
vin
2 °
sâm
4 °
Dum
6 °
lun
6 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Finanțatorul FC Botoșani arată direcția spre care se îndreaptă echipa.

EDITORIAL

Suntem în toiul Sărbătorilor de Iarnă și, pe undeva, se întrevăd niscaiva semne c-am fi pe drumul cel bun. Aparent, cel puțin. Nu, nu...

EPIGRAMA ZILEI

La-nceput a fost cuvântul Apoi strângerea de mână Dar le înghiți pământul Și-apăru ... țeapa română...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...