luni, septembrie 16, 2024
AcasăAdvertorialTendințe în Jocurile de Păcănele: Alegerea Jucătorilor Români Conform IGB

Tendințe în Jocurile de Păcănele: Alegerea Jucătorilor Români Conform IGB

Întreaga societate din România resimte popularitatea jocurilor de noroc. Acest fenomen include o serie destul de variată de modalități de a paria. Așadar, de ce am avea nevoie să analizăm tendințele românilor?

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Motivul este pentru a cunoaște ce anume îi atrage la aceste jocuri. Piața de jocuri de păcănele a migrat puternic înspre domeniul online, iar acest proces încă se desfășoară. Fiecare raport din această sferă este o oportunitate și pentru operatori de a înțelege mai bine o clientelă cu preferințe fluide.

Datele oferite provin dintr-un studiu de piață realizat de cei de la IGB (iGaming Business). Semnificația lor poate căpăta mai multe dimensiuni, dar și implementări. Operatorii de care am amintit pot să-și modeleze ofertele de rotiri gratuite fără depunere în funcție de aceste informații despre sloturile cele mai îndrăgite.

Acest articol se va folosi de aceste informații pentru a sublinia aceste trenduri și preferințe. Vom începe prin a prezenta cum arată jocurile preferate ale românilor, apoi vom dezvălui principalii producători de sloturi video. Ulterior, vom accentua cele mai bine văzute titluri de piața noastră, dar și cum le joacă românii.

Haide să vedem cum pariorii de la noi își aleg jocurile!

Tematica preferată a românilor

Se pare că românii apreciază familiaritatea și simplitatea când vine vorba e temele jocurilor pe care le preferă. Aceste tendințe se bazează pe numărul de accesări ale acestor jocuri, dar și pe banii investiți în aceste sloturi.

Pe primul loc în această ierarhie se bazează cea mai populară temă din întregul fenomen al păcănelelor: fructele. Această categorie este extrem de răspândită și are propriile sale variații. Sloturile cu fructe pot fi gândite și proiectate în așa fel încât să fie retro, moderne, sau hibride. Procentul adiacent este de 21% din jocurile preferate de români.

Pe al doilea loc se află categoria de sloturi clasice. Acestea ocupă 17,2% din piața de sloturi, fiind urmate îndeaproape de sloturile cu animale (17,1%) – altă categorie deosebit de variată.

Locul 4 este împărțit de două categorii tematice înrudite: aventură și acțiune. Procentul aferent acestora este de 11%.

Astfel, putem observa că simplitatea gusturilor românești le face puțin greu de prezis. Dat fiind caracterul generic al acestor preferințe în pofida unei posibile nișe, popularitatea unui slot poate depinde de alți factori care nu țin neapărat de temă.

Elementele de joc preferate

Elementele de joc menționate în acest raport se referă la anumite caracteristici pe care le includ păcănelele analizate. Raportul clarifică faptul că datele au fost extrase din analiza a 1890 de sloturi.

Cea mai populară caracteristică este, pe departe, cea de wild. Acest simbol simplu ajută la crearea de oportunități de câștig prin substituirea simbolurilor standard. Așadar, românii apreciază jocurile care îi ajută să câștige mai ușor. Dintre jocurile analizate, 94% aveau funcția de wild.

Multiplicatorii au același scop în experiența de joc, funcționând diferit. IGB a identificat 68% dintre jocuri ca fiind cu un multiplicator integrat. Podiumul este completat de funcția de scatter, cea care declanșează speciala. Funcția e prezentă în 54% dintre aceste sloturi.

Legat de aceste speciale, IGB oferă date furnizate de cele mai populare 20 de jocuri. Funcția de cumpărare a bonusului (declanșare a specialei contra cost) apare în 25% dintre aceste cele mai bune sloturi. Rotirile gratuite integrate în interiorul unui slot apar în 30% dintre titlurile de top.

Volatilitatea preferată de români este medie spre mare. Conform datelor celor de la IGB, 65% dintre jocurile analizate sunt categorisite drept păcănele cu volatilitate mare. Sloturile de genul apar și în bonusurile oferite de cazinouri, ceea ce poate fi o corelație relevantă.

Cine produce aceste sloturi online?

EGT, al cărui nume actual de brand este Amusnet, este cel mai popular furnizor de jocuri din România. Studioul este din Bulgaria, iar vecinii noștri par să înțeleagă cel mai bine piața regională încât să exceleze și în România.

Pe locul doi se află Pragmatic Play, ale căror sloturi și transmisiuni de jocuri live sunt foarte de succes în toată lumea. Brandul le este cunoscut românilor și datorită faptului că o parte semnificativă din operațiunile companiei se desfășoară în România. Greentube completează podiumul.

Restul listei figurează alte studiouri din Europa, și nu numai. În ordinea descrescătoare a popularității, studiul IGB menționează Synot, PlaynGo, Playson, Relax Gaming, Wazdan, Skywind și Endorphina în acest top 10.

Jocurile de top de pe piața din România

Raportul care furnizează datele a identificat și cele mai populare păcănele de pe piața noastră. Aceste date sunt relevante deoarece arată faptul că influența fenomenului de bonusuri de cazino este foarte puternică. O parte dintre titlurile de top figurează și în ofertele pregătite de operatorii de cazinou.

Jocurile din top 10 sunt oferite fie de Amusnet, fie de Pragmatic și Novomatic. Dintre jocurile de la Pragmatic, putem aminti de Gates of Olympus (locul 3) și Sugar Rush (locul 10). Prezența celor de la Novomatic este prin Sizzling Hot Deluxe, care se află pe locul 8. Primele două sloturi ca popularitate, ambele de la Amusnet, sunt Shining Crown (cel mai popular) și Burning Hot.

Alte titluri prezente în a doua jumătate a acestui top 20 sunt tot din sfera de influență Pragmatic Play, cu sloturi precum Big Bass Splash, The Dog House, și Sweet Bonanza. Pe locurile 18 și 19 se află și reprezentanții temei aventurii, acolo unde John Hunter and the Book of Tut, respectiv Book of Ra Deluxe, își fac simțite prezențele.

Cum arată tendințele de pariere ale jucătorilor români

Ultima secțiune din raport pe care o vom prezenta în acest articol se leagă de cifrele care indică modul în care pariază românii la păcănele online.

Din nou, datele furnizate de IGB se bazează pe acel top 20 de sloturi pe care l-am amintit și mai sus. Pariul mediu în cadrul a 65% dintre aceste jocuri nu depășește suma de 1 euro, fiind sub suma de 5 lei. În același timp, media pariului la toate aceste jocuri din top 20 este de 2.59 euro, deci peste suma de 10 lei.

O altă găselniță interesantă este faptul că pariul mediu este de 14, respectiv 16.5 ori mai mare în cadrul sloturilor cu funcție de cumpărare. Aceste date au fost extrase din tendințele la cele două jocuri din top 20 cu această caracteristică.

Concluzie

Ce putem extrage din acest raport realizat în 2023? În opinia noastră, putem vedea că românii preferă jocuri simple care oferă și posibilitatea de a se bucura de funcții bonus. Mai multe, furnizorii favorizați de jucătorii de la noi sunt, în principal, EGT și Pragmatic.

Dacă ești unul dintre jucătorii ale căror preferințe au fost analizate, nu uita să pariezi responsabil!

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
15.5 °
92 %
3.3kmh
100 %
lun
17 °
mar
23 °
mie
18 °
joi
20 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a pierdut ceva la asfaltare și acuma se caută.

EDITORIAL

Se numește „afterschool”, se pronunță „aftărscul” - că e rușine în ziua de azi să nu maimuțărești fără discernământ limba calculatoarelor și a științei...

EPIGRAMA ZILEI

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...