duminică, septembrie 8, 2024
AcasăAdvertorialStrategii pentru a vă spori economiile pentru pensionare

Strategii pentru a vă spori economiile pentru pensionare

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare o viață lungă, cu nepoții sau chiar strănepoții sărind în jurul lor. Aceasta este așteptarea veselă a tuturor și se întâmplă la mulți oameni. Dar cum vă veți descurca cu acel apus de aur atunci când nu veți mai putea lucra sau câștiga activ? Un imprumut de la o bancă vă poate susține o perioadă, dar este o soluție mai puțin durabilă pentru persoanele în vârstă decât pentru consumatorii activi de vârstă mijlocie.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Așadar, cum vă susțineți stilul de viață actual la bătrânețe atunci când nu sunteți milionar sau miliardar? Răspunsurile la întrebările de mai sus constau într-un singur lucru – planificarea pensionării. Planificarea pensionării presupune economisirea pentru nevoile dumneavoastră viitoare. În caz contrar, este posibil să nu vă maximizați economiile pentru pensionare așa cum v-ați propus.

Această postare examinează strategiile de optimizare a economiilor pentru pensionare. Continuați să citiți pentru a maximiza fiecare euro pe care îl economisiți pentru apusul dvs. de aur.

1. Începeți astăzi

Începerea economisirii astăzi sau cât mai curând posibil este primul pas către maximizarea economiilor tale. O perioadă mai lungă de economisire înseamnă câștigarea unei dobânzi compuse mai mari pentru economiile tale.

De exemplu, începând cu o economisire anuală de 10.000 de euro anual la vârsta de 25 de ani într-un cont de pensii care produce o dobândă de 7%, veți câștiga peste 2 milioane de euro până la vârsta de 65 de ani. Invers, întârzierea cu zece ani vă va aduce aproximativ 1 milion de euro.

2. Respectați contribuția angajatorului dvs.

Dacă sunteți angajat și angajatorul contribuie la sistemul dvs. de pensii, ar trebui să profitați de această contribuție egalând-o. De exemplu, dacă angajatorul egalează 50% din contribuția ta cu până la 5% din salariul tău, poți câștiga până la 50.000 de euro anual și contribui cu până la 2.500 de euro la trusa ta de pensii. Această contribuție este un ban gratuit pe care nu îți poți permite să îl lași pe masă.

3. Automatizează-ți economiile

Ca și alte economii, automatizarea economiilor pentru pensie te salvează de eventuala tentație de a atinge banii pe care intenționezi să îi economisești. Pe cât de simplu sună, automatizarea vă oferă disciplina necesară pentru a rămâne angajat față de planul dvs. de economisire în ciuda provocărilor financiare.

4. Reduceți costurile

Ar fi grozav dacă v-ați reexamina bugetul pentru a vedea dacă există reduceri pe care le puteți face și le puteți canaliza către economiile pentru pensie. De exemplu, puteți negocia pentru o rată mai mică a asigurării auto sau puteți economisi prânzul transportându-l de acasă.

5. Ascundeți bani în plus

Aveți bani în plus pentru care nu aveți un plan? Nu vă faceți griji, puteți pur și simplu să vă creșteți nivelul economiilor în loc să vă creșteți nivelul de trai cu luxuri. De exemplu, primirea unei rambursări în numerar sau o creștere bruscă a salariului poate fi un loc bun pentru a începe să vă creșteți economiile pentru pensie.

6. Evitați retragerile premature

Nu vă retrageți prematur economiile pentru pensie cu avantaje fiscale, deoarece vă puteți confrunta cu implicații fiscale grele care vă pot epuiza resursele. Aceste retrageri implică o penalizare de până la 10% și sunt supuse impozitului pe venit obișnuit dacă le efectuați înainte de a împlini 60 de ani. De exemplu, dacă retrageți 10.000 de euro din pușculița dumneavoastră și vă încadrați în grupa de impozitare federală de 20%, veți pierde 2.000 de euro în impozite și alți 1.000 în penalități.

7. Stabiliți obiective inteligente care să corespundă nevoilor dumneavoastră

De asemenea, vă puteți maximiza economiile pentru pensie prin stabilirea unor obiective inteligente care să corespundă nevoilor dumneavoastră. Ar trebui să vă stabiliți obiectivele pe baza nevoilor dvs. financiare personale și a stilului de viață pe care vă așteptați să îl trăiți în timpul pensionării. Aveți în vedere locuința, petrecerea timpului liber, călătoriile, asistența medicală și alimentația viitoare ca factori principali de care trebuie să țineți cont în stabilirea acestor obiective. Luați în considerare inflația, care este în medie de 3% pe an.

Dacă doriți să vă mențineți nivelul de trai actual, vă recomandăm să înlocuiți între 70% și 90% din veniturile anterioare pensionării cu economii pentru pensie, asigurări sociale și alte canale de venituri.

8. Selectați investițiile cu prudență

De asemenea, trebuie să vă alegeți cu grijă portofoliul de investiții dacă vă așteptați să vă maximizați economiile. Planificarea și economiile pentru pensionare trebuie să asigure că investițiile tale se aliniază strategic cu toleranța ta la risc și orizontul de timp. În acest fel, puteți găsi un echilibru sănătos între siguranță și creștere. De exemplu, acțiunile oferă randamente mai mari, dar sunt foarte volatile. Astfel, acestea sunt mai potrivite pentru persoanele cu un orizont de timp mai lung și o toleranță mai mare la risc.

Invers, obligațiunile oferă un venit stabil cu un nivel de risc mai scăzut. Aceste instrumente sunt mai potrivite pentru persoanele care se apropie de pensionare sau pentru cele care tolerează niveluri de risc mai scăzute. Pe de altă parte, fondurile mutuale sunt mai diversificate deoarece le puteți adapta pentru a se potrivi diferitelor orizonturi de timp și profiluri de risc.

Atunci când vă alegeți portofoliul de investiții, trebuie să țineți cont de următoarele:

  • Diversificarea: Răspândirea investițiilor dvs. în diferite clase de active reduce riscul.
  • Impactul comisioanelor: Este necesar să acordați atenție comisioanelor asociate diferitelor opțiuni de investiții.
  • Condițiile pieței: De asemenea, este necesar să rămâneți informat cu privire la modul în care condițiile dinamice în schimbare pot afecta strategia dvs. de investiții.

9. Amânați plata asigurărilor sociale

De asemenea, trebuie să întârziați plata asigurărilor sociale pe măsură ce vă apropiați de vârsta de pensionare. Dacă amânați obținerea plății de securitate socială înainte de a ajunge la 70 de ani, puteți crește suma în viitor. Vă puteți primi cotizațiile la vârsta de 62 de ani. Cu toate acestea, le veți reduce dacă vă luați beneficiile înainte de vârsta de 67 de ani. Amânarea acestor beneficii înseamnă că fiecare an pe care îl amânați vă va crește venitul lunar. Așadar, aplicarea gratificării întârziate poate face o diferență semnificativă în zicerile tale generale.

10. Maximizați contribuțiile catch-up

Ce se întâmplă dacă aveți deja 50 de ani și peste? Ce speranță mai există pentru dumneavoastră? Nu vă faceți griji dacă ați trecut de 50 de ani, deoarece aveți o a doua șansă de a recupera. Unul dintre principalele motive pentru care ar trebui să începeți să economisiți devreme într-un sistem de pensii este faptul că contribuțiile timpurii la aceste sisteme sunt limitate.

Vestea bună este că, dacă ați depășit vârsta de 50 de ani, puteți depăși limitele contribuțiilor și să recuperați întârzierile la un sistem de pensii. În funcție de puterea dvs. de economisire, puteți economisi până la 100% în plus sau în minus. Doar asigurați-vă că rămâneți fermi pentru a maximiza cei 10-15 ani rămași.

Concluzie

Să economisești pentru pensie este bine. Cu toate acestea, maximizarea fiecărui euro pe care îl economisiți este și mai bună. Am împărtășit tactici pentru a vă ajuta să maximizați aceste economii la toate vârstele. Mingea este în terenul dumneavoastră să le folosiți pentru a vă optimiza economiile pentru pensie.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
18.6 ° C
18.6 °
13.3 °
33 %
1.3kmh
0 %
Dum
28 °
lun
29 °
mar
30 °
mie
21 °
joi
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cea mai reușită parcare de luna asta. Și a fost concurență mare.

EDITORIAL

Faptul că în ultima perioadă trei membri marcanți ai PNL au dispărut de pe lista de consilieri locali ar putea însemna pentru unii cimentarea...

EPIGRAMA ZILEI

Mulți spun că doamna primar Are de elucidat Dacă al ei drag vlăstar Este fată sau băiat...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...