marți, aprilie 1, 2025
AcasăAdvertorialTOP 8 preparate delicioase pe care să le găteşti în oala sub...

TOP 8 preparate delicioase pe care să le găteşti în oala sub presiune

Oala sub presiune te va ajuta să transformi gătitul într-o activitate simplă şi rapidă, mai ales dacă îţi plac reţetele clasice, de care se poate bucura întreaga familie. Un astfel de aparat e uşor de folosit, se găseşte în magazinele de electronice şi online, iar bonus, nu ocupă nici prea mult spaţiu în bucătărie.

Dacă nu ştii ce să găteşti la oala sub presiune, iată 8 preparate numai bune pentru prânz sau cină

Risotto

Risotto se prepară rapid într-o oală sub presiune, cu doar câteva ingrediente. Ai nevoie de orez pentru risotto, unt, parmezan şi alte ingrediente care să dea gust preparatului, precum ciupercile, fructele de mare sau carne de pui.

Friptură

Poţi să prepari o friptură grozavă la oala sub presiune, fie de pui sau curcan, fie de vită sau porc. Alege carnea preferată şi alte câteva ingrediente care să dea aroma fripturii, de la sos de roşii şi până la legume.

Orez cu legume

Un orez cu legume e întotdeauna o idee bună, mai ales dacă îţi doreşti un preparat gustos şi sănătos. La oala sub presiune îl pregăteşti rapid, în doi timpi şi trei mişcări. Ca să economiseşti şi mai mult timp, alege legume congelate.

Supă

Un preparat gustos şi hrănitor, supa se pretează excelent pentru prânz, cină sau chiar ca gustare. La oala sub presiune poţi să prepari supă de pui, de vită, de legume sau supă cremă, în funcţie de preferinţe. Cu doar câteva ingrediente, supa e gata în cel mai scurt timp.

Ciorbă

Nu doar supa merge de minune pentru un prânz sau o cină rapidă, ci şi ciorba. Dacă iubeşti gustul acrişor şi aromat, foloseşte oala sub presiune ca să găteşti o ciorbă de văcuță, de pui, de legume sau de lobodă. Poţi să cumperi o oală sub presiune de la Altex, unde ai o gamă largă din care să alegi o variantă care îți satisface toate nevoile avute.

Tocăniţă de legume

Cu doar câteva legume, sos de roşii şi condimente poţi să găteşti un preparat gustos şi săţios. Tocăniţa de legume e gata rapid, merge servită la orice masă şi se păstrează foarte bine la frigider. În oala sub presiune, tocăniţă de legume e gata rapid şi iese delicioasă.

Macaroane cu brânză

Reţetele de inspiraţie americană sunt din ce în ce mai populare, iar macaroanele cu brânză sau mac’n’cheese se numără printre acestea. Le pregăteşti uşor în oala sub presiune, cu ingrediente precum laptele, brânza Cheddar sau caşcavalul şi pastele preferate.

Orez cu lapte

Orezul cu lapte e un desert minunat, uşor de pregătit, care e gata cât ai clipi, mai ales la oala sub presiune. Ai nevoie doar de lapte, zahăr, orez şi opţional, coajă de lămâie şi scorţişoară. Serveşte-l cu dulceaţă, fructe sau ciocolată pentru extra aromă.

Oala sub presiune îţi permite să găteşti uşor o mulțime de mâncăruri bune, de la friptură şi până la risotto, tocăniţă sau ciorbă. Ba mai mult, vei putea pregăti şi deserturi, precum orezul cu lapte sau budinca, totul cu minim de efort.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
11.1 ° C
11.6 °
10 °
89 %
1.8kmh
65 %
mar
12 °
mie
11 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...