duminică, septembrie 8, 2024
AcasăAdvertorialAlternative mai puțin nocive ale fumatului clasic

Alternative mai puțin nocive ale fumatului clasic

Te-ai gândit vreodată să fumezi mai puțin? Dacă ești în căutarea unor alternative sau strategii pentru a înlocui sau a scăpa de acest obicei, ai ajuns la articolul potrivit. Alternativele fără fum reprezintă produse care nu implică arderea tutunului. Spre deosebire de țigările convenționale, acestea eliberează un aerosol care conține nicotină, fără fum și scrum.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Mulți fumători iau în considerare produsele pe bază de tutun încălzit, precum Glo, IQOS și țigările electronice, ca o alternativă viabilă de a continua să fumeze, dar într-un mod mai puțin nociv.

De ce ar vrea cineva să renunțe la fumatul tradițional?

Fumatul presupune aprinderea unei țigări și arderea tutunului, proces ce generează fum și eliberează substanțe nocive. Expunerea la niveluri ridicate de astfel de substanțe este principalul factor de risc în bolile asociate fumatului. Produsele pe bază de tutun încălzit nu implică arderea tutunului, generând niveluri semnificativ mai reduse de substanțe nocive în comparație cu fumul de țigară. Deși alternativele fără fum eliberează nicotină, ele reprezintă o opțiune mai puțin nocivă. Exemple de astfel de produse sunt IQOS și Glo, dispozitive care încălzesc tutunul în loc să-l ardă, sau țigările electronice.

Vrei să continui să te bucuri de fumat, în timp ce reduci efectele nocive?

Pentru mulți dintre noi, fumatul este o activitate socială și o metodă de relaxare pe care nu dorim să o eliminăm, ci doar să o practicăm într-un mod mai sănătos. Dar chiar se poate fuma mai sănătos? Da, și uite de ce: o mare parte din nocivitatea fumatului provine din combustie sau ardere, iar produsele pe bază de tutun încălzit elimină exact acest aspect, fiind mai puțin dăunătoare pentru sănătate. Prin eliminarea arderii și, prin urmare, a fumului, nivelurile de substanțe nocive și potențial nocive sunt reduse semnificativ, ceea ce limitează expunerea la unele dintre cauzele primare ale bolilor asociate fumatului.

Nu îi vei deranja pe cei din jur cu fumul de țigară

Așa cum sugerează denumirea lor, alternativele fără fum te scapă de inconveniența acestuia. Pentru cei neinițiați, aerosolul emis de produsele pe bază de tutun încălzit poate părea similar cu fumul, dar este distinct de fumul eliberat prin arderea tutunului dintr-o țigară. Astfel, nu apare scrum și, în general, se eliberează mai puțin miros decât în cazul țigările tradiționale. Cei din proximitate nu vor inhala fumul de țigară și nici nu vor fi expuși la mirosul specific țigărilor clasice.

Te ajută alternativele fără fum să renunți complet la fumat?

Alternativele fără fum nu implică renunțarea la tutun și nicotină, ci reducerea acestora. Din acest motiv, nu sunt considerate mijloace de abandonare a fumatului deoarece aceste produse conțin mai puțină nicotină. Dacă te preocupă sănătatea ta ca fumător, cea mai bună cale de acțiune pentru a reduce riscurile asociate consumului de tutun și nicotină este să renunți complet la fumat. Cu toate acestea, pentru adulții care altfel ar continuă să fumeze, trecerea la alternative fără fum este o opțiune mai puțin dăunătoare decât continuarea fumatului.

Vrei să renunți la nicotină… dar nu la fumat. Se poate?

Pe scurt, DA! Există soluții lipsite complet de substanțe toxice prezente în țigări, inclusiv de nicotină, care nu pot crea dependență. Este important să poți echilibra dorința de a experimenta un viciu de acest fel cu impactul său asupra sănătății și vieții tale de zi cu zi. Dacă ești deja fumător, poți alege variante cu un conținut din ce în ce mai mic de nicotină, până o elimini complet. Astfel, alternativele fără fum te ajută să reduci din nocivitatea țigărilor clasice, până renunți de tot la nicotină.

Cum să faci tranziția de la fumatul clasic la o alternativă fără fum?

Poți cere prietenilor tăi fumători să nu-ți ofere țigări sau să evite să fumeze în preajma ta. Pierderea dispozitivului pentru încălzit tutunul fără fum pe care îl folosești ar putea să te îndemne să fumezi o țigară tradițională. Așadar, este util să ai mereu la îndemână dispozitivul, pentru a nu fi tentat să te întorci la țigări. Îți recomandăm să-ți anunți prietenii despre schimbare. Dacă le spui prietenilor tăi că intenționezi să treci de la țigări la alternative fără fum, îi poți încuraja să se documenteze împreună cu tine.

Având în vedere toate acestea, nu ar trebui să te confrunți cu neplăceri când alegi alternativele disponibile pentru țigările clasice. Ba dimpotrivă! Țigările electronice sau vaporizatoarele nu emit acel fum neplăcut care atrage atenția atunci când ești în public sau acasă. De asemenea, este posibil să nu te mai confrunți cu tusea iritantă, mirosul neplăcut în cavitatea bucală după fumat și multe altele.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
18.6 ° C
18.6 °
13.3 °
33 %
1.3kmh
0 %
Dum
28 °
lun
29 °
mar
30 °
mie
21 °
joi
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cea mai reușită parcare de luna asta. Și a fost concurență mare.

EDITORIAL

Faptul că în ultima perioadă trei membri marcanți ai PNL au dispărut de pe lista de consilieri locali ar putea însemna pentru unii cimentarea...

EPIGRAMA ZILEI

Mulți spun că doamna primar Are de elucidat Dacă al ei drag vlăstar Este fată sau băiat...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...