joi, iulie 4, 2024
AcasăAdvertorial14 idei pentru a-ți umple timpul cât ești acasă

14 idei pentru a-ți umple timpul cât ești acasă

Plictiseala este inamicul ce poate fi învins cu cea mai mare ușurință, chiar dacă nu ai chef să ieși din casă. Internetul este cel mai de nădejde aliat, dar asta nu înseamnă că relaxarea trebuie limitată la timpul petrecut pe rețelele sociale sau la filme văzute pe platformele de streaming.

Dintre numeroasele activități care antrenează corpul, creierul și spiritul, îți facem 14 recomandări:

  1. Cântă la un instrument. Dacă nu știi cum, acesta este momentul perfect pentru a învăța cum să reproduci melodia ta preferată la pian sau la chitară. Pe internet găsești numeroase tutoriale, pentru instrumente diverse. Este ca și când ai avea un instructor personal.
  2. Scrie o nuvelă. Mulți oameni sunt foarte creativi, dar încă nu și-au descoperit această latură. Trezește-ți scriitorul din tine mai întâi cu câteva texte scurte, apoi dezvoltă într-o povestire cu intrigă, desfășurarea acțiunii și deznodământ.
  3. Joacă „Board Games”. Oprește televizorul și provoacă familia la un joc de societate. Faceți cunoștință copiilor cu jocuri precum Monopoly, Remi sau „Nu te supăra frate”
  4. Pune cap la cap un puzzle. Dacă ai mult timp la dispoziție, ocupă-te de un puzzle, eventual cu câteva sute de piese. Îți va lua mintea de problemele de zi cu zi, iar rezolvarea lui îți va oferi un sentiment grozav.
  5. Organizează o petrecere de dans. Petrecerile dansante erau foarte apreciate pe vremuri. Alcătuiește un playlist cu melodii moderne, dar și cu hit-uri din anii 90, care pur și simplu nu te lasă să stai pe canapea. În momentele de pauză, îți poți trage sufletul navigând în cazinou Mr Bit, ca să vezi și cum e în cyber-spațiu.
  6. Construiește un fort. Copiii știu deja acest lucru: din pernele de canapea, din câteva scaune și din pături se poate construi un loc de poveste chiar în mijlocul livingului.
  7. Fă combinații noi de ținute. Chiar dacă nu ți-ai luat haine noi în ultimul timp, combinarea celor vechi în ținute diferite îți poate da un sentiment de prospețime. Simțul estetic poate produce rezultate care să îți uimească prietenii la următoarea ieșire în societate.
  8. Descarcă o carte audio. Dacă ții se pare că este prea solicitant pentru ochi să citește o carte în format clasic sau nu ai timp pentru lectură, încearcă să asculți o carte audio în timp ce faci alte activități.
  9. Ascultă un podcast nou. De nu ai încercat niciodată să asculți un podcast, să știi că ar fi bine să acorzi o șansă și acestui produs media modern. Există o lume întreagă pe care o poți descoperi.
  10. Schimbă amenajarea interioară. De la dormitor la sufragerie și la bucătărie, chiar și simpla rearanjare a mobilierului poate da o senzație de noutate, care generează o energie pozitivă în spațiul de locuit.
  11. 11. Învață să decorezi torturi. Dacă ești uluit de creațiile superbe din cofetării sau de la televizor, poți încerca să înveți la rândul tău să decorezi torturi. Sunt cursuri online pentru așa ceva, iar ustensilele nu sunt foarte costisitoare.
  12. Fii creator de conținut pe YouTube sau TikTok. În ziua de astăzi, oricine poate deveni faimos. Creează un canal pe YouTube sau pe altă platformă de Social Media și postează lucruri interesate. Poți vorbi despre absolut orice. De exemplu, poți explica ce înseamnă Jackpotmeter.
  13. 13. Încercă yoga. Pe lângă fortificarea organismului, yoga te ajută să îți limpezești mintea. Poți face acest lucru acasă, fără echipament, folosind o aplicație gratuită.
  14. Intră în rolul de master chef. După-amiezile pot fi ocupate într-un mod plăcut prin pregătirea unui meniu cu specific, prin care să îți răsfeți apropiații. Poartă-i prin savorile bucătăriei italiene, chinezești, indiene, mexicane, arabe, turcești, grecești, ardelenești sau moldovenești. Surse de inspirație găsești cu duiumul.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.9 ° C
13.9 °
13.6 °
97 %
0.5kmh
100 %
joi
19 °
vin
25 °
sâm
29 °
Dum
31 °
lun
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe drumul spre Săveni s-au montat limitatoare de viteză de tip nou, că indicatoarele nu mai fac față.

EDITORIAL

Românii sunt, în general, un popor tolerant și cu memorie scurtă. În general, deoarece românul nu uită și nu trece cu vederea vinovăţii mărunte,...

EPIGRAMA ZILEI

În aste două entități Să poți pătrunde nu e greu De ai niscaiva „calități” : Școală puțină, bani, tupeu!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...