spot_img
joi, noiembrie 21, 2024
HomeAdvertorialCe trebuie sa stii despre turneele de Grand Slam

Ce trebuie sa stii despre turneele de Grand Slam

Tenisul este probabil cel mai urmarit si cel mai spectaculos sport individual. “Sportul alb”, asa cum mai este el denumit, reprezinta un spectacol de eleganta si atitudine, dar si de combativitate.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

In acest articol iti voi spune tot ce trebuie sa stii despre turneele de Grand Slam, cele mai importante competitii ale unui sezon in tenis.

Ce este un turneu de Grand Slam in tenis?

Surprinzator poate, termenul de “Grand Slam” provine de fapt din jocurile de carti. Apoi, termenul a fost preluat de un alt sport individual, de golf, pentru ca mai apoi sa devina din ce in ce mai prezent si in tenis.

Ca sa fim precisi, termenul de “Grand Slam” in tenis se refera la un context particular, o reusita anuala foarte rara, in care un jucator castiga toate cele 4 turnee majore in acelasi sezon, pe toate suprafetele (ciment, iarba si zgura).

In acest context, a spune ca Roger Federer a castigat 20 de Grand Slam-uri se refera la faptul ca elvetianul a bifat 20 de titluri la turnee de Grand Slam si nu ca s-a impus de 20 de ori in cariera la toate cele 4 turnee majore din acelasi sezon.

Ulterior si in prezent, termenul de “Grand Slam” se refera la turneele majore din tenis. Astfel, a disparut notiunea de castigator al tuturor titlurilor intr-un an. Acum esti considerat castigator de Grand Slam daca iei titlul in oricare dintre cele 4 turnee majore de tenis.

Care sunt turneele de Grand Slam?

Turneele majore, cele care sunt tinta tuturor tenismenilor in activitate sunt cele de Grand Slam. Sunt 4 la numar si anume: Australian Open si US Open care se joaca pe hard (ciment), Openul Francez sau Roland Garros (care se joaca pe zgura) si Wimbledon, care se disputa la Londra si are ca suprafata de joc iarba.

Traditia cu 4 turnee de mare slam la tenis a inceput in anul 1925 si de atunci a ramas la fel pana in ziua de astazi. Pe toate aceste turnee bineinteles ca poti juca si la pariuri sportive online oricand doresti. Poti face asta in cele mai bune conditii pe platforma Unibet, iar inainte de asta verifica aici daca exista un cod bonus la Unibet.

Jucatorii masculini cu cele mai mari reusite la turnee de Grand Slam

Fanii tenisului nascuti in epoca moderna a acestui sport au avut norocul sa vada la lucru cei mai mari trei tenismeni din istorie: pe Roger Federer, Rafael Nadal si Novak Djokovic.

Alaturi de aceste nume putem mentiona si un al patrulea, pe Andy Murray. Careul de asi al tenisului modern a avut multe capitole din aceste rivalitati pe toate suprafetele posibile: iarba, zgura sau hard.

Oricare dintre cei 3 amintiti initial, Roger Federer, Rafael Nadal sau Novak Djokovic pot fi mentionati in istoria tenisului ca “GOAT” (Greatest of All Time).

In momentul de fata, Federer si Nadal au fiecare cate 20 de titluri de Grand Slam, iar Novak Djokovic a ajuns la borna 18. La aceasta lista, la distanta ceva mai mare se afla Pete Sampras, cu 14 titluri, jucator insa retras din activitate in urma cu multi ani.

Roger Federer

Federer s-a remarcat prin longevitatea si determinarea sa in circuit, insa ramane de vazut daca va mai reusi sa revina in circuit vreodata si sa se mai si impuna intr-un turneu de Mare Slam, lucru putin probabil insa.

Rafael Nadal

Nadal se afla si el la apusul carierei si sunt semne slabe ca ar mai juca in acest sezon. Cu toate acestea, jocul sau pe zgura ramane unul de top, astfel ca ar putea sa revina sezonul viitor si sa incerce sa mai obtina un titlu de Mare Slam, cel mai probabil tinta lui fiind Roland Garros, turneu la care a cunoscut gloria din plin.

Novak Djokovic

Novak Djokovic, inca in activitate in acest moment, este cel mai tanar tenismen dintre cei 3 mentionati anterior si singurul cu meciuri in picioare.

Nole arata o forma fizica de invidiat si o agresivitate pe teren pe care putini o pot contracara. Recent, chiar superstarul momentului, Carlos Alcaraz i-a cazut victima.

Se pare ca Djokovic mai are multe de spus in tenisul mondial si cu siguranta mai tinteste alte titluri de Grand Slam, vrand sa-i surclaseze pe Nadal si pe Federer si are sanse mari sa si reuseasca asta.

Jucatoare cu cele mai multe titluri de Mare Slam

Meciurile feminine de tenis sunt in general mai pline de drama si de suspans, pentru ca e ceva absolut normal la un meci al fetelor sa vedem o jucatoare conducand cu 5-1 si sa piarda un set cu 7-5, de exemplu. Break-urile frecvente sunt la fel de normale la meciurile de fete.

Margaret Court are 24 de titluri de Mare Slam. 11 dintre aceste titluri au fost castigate pe cimentul de la Australian Open. Totusi, victoriile de la Australian Open au venit intr-o epoca in care nu multe jucatoare de top luau parte la acea competitie, insa chiar si asa, ramane o performanta incredibila pentru Court.

Cu doar un titlu in urma este Serena Williams, ce are doar 23 de titluri de Mare Slam. Inainte de retragere, Williams vrea sa mai bifeze macar o data un titlu de acest fel pentru a egala recordul lui Court.

Steffi Graf s-a retras cu 22 de titluri de Mare Slam si Helen Moody cu doar 19.

Cum te califici la un turneu de Mare Slam?

Avand in vedere ca sunt cele mai prestigioase turnee, doar 128 de jucatori, cei mai buni ai acelui moment in ierarhiile ATP si respectiv WTA pot juca la aceste competitii.

128 de tenismeni pornesc pe tabloul principal, iar acestia pot ajunge acolo gratie pozitiei in clasament, a parcurgerii etapei calificarilor sau daca primesc Wild Card (invitatie directa la turneu).

Turneele de Grand Slam atrag anual milioane de iubitori ai tenisului, iar aproape toate meciurile se joaca cu arenele pline, in timp ce la TV audientele sunt unele record, mai ales in fazele finale ale concursurilor. Spectacolul este garantat in asemenea turnee, acolo unde se intrec cei mai buni jucatori, astfel ca este o adevarata placere sa urmaresti lupta acerba din teren.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
ploaie ușoară
2.8 ° C
2.8 °
0.5 °
95 %
0.9kmh
100 %
joi
3 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
1 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și patrioți care-s pro europeni și nu așteaptă casele de la Simion, ceea ce e bine.

EDITORIAL

Deși mai sunt puține zile până când vom merge la urne, interesul românilor pentru dezbaterile electorale tinde spre zero, iar asta ar trebui să...

EPIGRAMA ZILEI

A dat neaua peste vii Peste dealuri și câmpii, Peste crângul cel pustiu Peste-al meu păr castaniu... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...