Căpșunile și cireșele sunt printre cele mai așteptate și consumate fructe din sezonul cald. Căpșunile apar primele pe piață, încă de la începutul lunii mai, în timp ce cireșele sunt disponibile doar începând cu finalul lunii mai.
Dacă cireșele se regăsesc în comerț doar primăvara-vara, căpșunile sunt adesea importate și din alte țări. Pentru a consuma aceste fructe în timpul iernii poți apela la varianta congelată, care este disponibilă în oferta Kaufland.
În plus, poți consuma și gemuri de căpșuni, atenție însă la conținutul acestora. De cele mai multe ori gemurile au mult zahăr adăugat.
Consumul căpșunilor și cireșelor poate să aducă o serie de beneficii asupra organismului tău. Metoda de păstrare a acestora este identică. Ele pot fi ținute la frigider pentru câteva zile, însă este de preferat să nu le speli decât înainte de a le consuma.
Beneficii căpșuni
Știai că denumirea plantei care face căpșuni este fragaria? În lume există peste 20 de specii și mulți hibrizi derivați din acestea.
Primul lucru pe care trebuie să îl precizăm este privitor la modalitatea de consum a căpșunilor. Acestea trebuie să fie spălate și consumate ca atare, fără a fi îndulcite suplimentar cu zahăr. Și căpșunile congelate sunt o alternativă bună, în special în afara sezonului.
Pe lângă faptul că sunt pur și simplu delicioase, căpșunile sunt bogate în nutrienți și pline de antioxidanți, inclusiv Vitamina C.
Printre beneficiile uimitoare ale consumului de căpșuni se numără protejarea împotriva bolilor de inimă, accident vascular cerebral, cancer, hipertensiune arterială și constipație.
Deoarece are un conținut bogat de Vitamina C, care este este vitală pentru producerea colagenului, căpșunile ajută la îmbunătățirea tenului. Consumul de căpșuni poate să ofere pielii tale elasticitate și rezistență crescută.
Cercetători de la Centrul Clinic de Nutriție și Modificare a Factorilor de Risc din Toronto au realizat un studiu prin care au demonstrat că adăugarea căpșunilor la dietă ajută la scăderea colesterolului. În plus, consumul lor reduce lipidele din sânge, care joacă un rol important în bolile de inimă și diabet.
Beneficii cireșe
Cireșele sunt fructele copilăriei pentru mulți dintre noi. De câte ori te-ai cățărat în copaci pentru a putea culege cireșe?
Aceste fructe sunt fascinante și datorită gustului. La început ele au un gust dulce acrișor, pentru ca pe măsură ce se coc mai tare aroma lor să fie mai dulce. Aromele lor diferă și în funcție de tipul de cireș.
Cireșele au conținut scăzut de calorii, însă sunt pline de fibre, vitamine, minerale și nutrienți benefici pentru organism. Cireșele îți vor aduce un aport din Vitaminele C, A și K, dar și potasiu, magneziu și calciu.
Printre cele mai recunoscute beneficii aduse de consumul de cireșe sunt reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea recuperării după antrenamente și exerciții fizice și îmbunătățirea calității somnului.
Chiar dacă sunt fructe de sezon, include aceste fructe în alimentația ta și nu te limita doar la ele. Consumul constant de fructe are efecte miraculoase asupra organismului și îți pot asigura, în mod natura, aportul necesar de vitamine și nutrienți. În plus, în majoritatea cazurilor, fructele sunt recomandate chiar și la curele de slăbire.