Pe cât de entuziasmantă, pe atât de obositoare, mutarea la casă nouă este un eveniment de o importanță deosebită în viața fiecăruia. Fie că familia ta a mai căpătat un membru sau doi, că ai obținut jobul acela special din orașul vecin ori că pur și simplu era timpul de o schimbare, pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a te muta liniștit într-o locuință nouă sunt cam aceiași. Riscurile la care te supui dacă alegi să sari peste aceste elemente ale listei scurte, dar extrem de importante ,,to do” pur și simplu nu merită șansa de a-ți încurca planurile.
Află care sunt cele trei aspecte care să te preocupe atunci când te muți într-o casă nouă:
- Găsește și semnează o asigurare cuprinzătoare pentru locuință
Când vine vorba despre siguranța ta și a celor dragi, este imperios necesar să nu faci niciun compromis în ceea ce privește calitatea serviciilor contractate. Într-adevăr, din fericire, nenorocirile nu se întâmplă prea des, iar tendința este aceea de a crede că nu ți se va întâmpla ,,tocmai ție” necazul. Din păcate, însă, este suficient ca o întâmplare nefericită să se petreacă o singură dată pentru a-ți schimba în întregime viața. Nu te juca cu soarta casei și a familiei tale și semnează o asigurare pentru locuință cuprinzătoare, care să-ți permită să duci un trai lipsit de griji alături de soție, copii și prieteni blănoși, bucurându-vă de toate bunurile de preț pentru care ați muncit din greu. În materie de asigurători de top, Asirom.ro se menține pe poziții și pregătește întotdeauna pentru clienții săi cele mai bune planuri de asigurări pentru locuințe, auto, de călătorii și de sănătate. Sprijină-te pe această echipă și nu vei fi dezamăgit de serviciile oferite.
- Economisește o sumă de rezervă
Oricât de precise crezi că ar fi calculele privind sumele pe care urmează să le investești în viitoarea ta locuință, surprize de tipul cheltuielilor neașteptate vor apărea cu siguranță. Este recomandat să ai întotdeauna la dispoziție un depozit de rezervă pe care să te poți baza în cazul în care vei întâmpina costuri neprevăzute. Învață din timp cum să-ți alcătuiești un plan de buget eficient și pregătește-te să scoți din buzunar ceva mai mulți bani decât ai fi preconizat inițial. Nu uita, socoteala de-acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg.
- Verifică de două ori sistemele esențiale ale casei
Nu există locuința perfectă. În orice gospodărie apar fel de fel de inconveniente, de tipul igrasiei, deteriorării rapide a elementelor de decor ori al funcționării defectuoase a centralei. Gândește-te bine la neplăcerile pe care le poți tolera și la cele pe care pur și simplu nu vrei să le întâlnești, alcătuiește o listă clară și verifică temeinic locuința în care urmează să te muți înainte de a face orice alt pas înainte. Asigură-te cu ajutorul unui expert în domeniu că toate utilitățile esențiale funcționează perfect și nu-ți face viața un calvar mutându-te într-o locuință plină de vicii ascunse.
Schimbarea locuinței este, până la urmă, un motiv de zâmbet. Oferă-ți șansa de a te bucura pe deplin de experiența pe care urmează s-o trăiești planificând responsabil întregul proces de schimbare a casei!
Sursa foto: pexels.com