Lexemul „cosmetică” provine din sintagma greacă „arta decorării”, ce denotă știința studierii modalităților de modificare, retușare și perfecționare a aspectul fizic.
Cosmeticele faciale convenționale includ diverse creme pentru față și corp, seruri, geluri de duș și loțiuni de îngrijire. Produsele hidratante și nutritive mențin nivelul optim de umiditate în celule, le saturează cu oligoelemente necesare pentru obținerea unui ten sănătos și împiedică deshidratarea epidermei.
Pe când cele decorative sunt create astfel încât orice femeie să-și mențină atractivitatea și frumusețea chipului.
Gama cosmetică https://makeup.ro/brand/602810/ include un set de remedii cu funcție de modificare parțială sau radicală a trăsăturilor facială.
Există mai multe tipuri de cosmetice decorative, iar unul dintre cele mai importante este fondul de ten!
S-a constatat că o versiune similară a fondului de ten modern a apărut acum câteva milenii.
Egiptenii, grecii, romanii, l-au folosit în mod activ pentru a masca micile imperfecțiuni ale pielii. Însă, spre deosebire de mijloacele actuale, aceștia foloseau creta și plumbul alb în rutina zilnică iar prima compoziție asemănătoare cu cea din prezent a apărut abia la începutul secolului al XX-lea.
Astăzi există o gamă variată de formule cosmetice, cu texturi ușoare sau dense, cremoase sau uscate, matifiante sau cu efect natural.
Scopul și beneficiile produselor cosmetice decorative
Funcția de bază a machiajului este îmbunătățirea aspectului fizic feminin. Însă, aceste produse cosmetice, sunt din ce în ce mai utilizate și de bărbați, pentru uniformizarea tonului și corectarea conturul. Cosmeticele decorative pot ascunde imperfecțiunile minore ale pielii, cum ar fi: petele pigmentare, punctele negre, ridurile și tenul lipsit de vitalitate.
Principalele avantaje ale produselor cosmetice decorative:
-Asigurarea unui aspect atractiv;
-Îngrijirea suplimentară a pielii;
-Retușarea micilor imperfecțiuni ale tenului;
-Corectarea vizuală a feței;
-Accentuarea zonelor proeminente ale chipului.
Un scop și o calitate suplimentară a produselor cosmetice decorative este îngrijirea pielii feței, a buzelor și a ochilor. În majoritatea cazurilor, formula acestora conține substanțe nutritive și hidratante. Iar acest lucru este important în orice moment al anului.
Iarnă, fondul de ten este capabil să prevină uscarea pielii datorită ingredientelor sale nutritive, iar vara să o hidrateze.
Cosmeticele decorative sunt în stare să ofere o îngrijire suplimentară, dar în niciun caz nu o pot înlocui pe cea principală sub formă de produse de zi și de noapte.
Există, de asemenea, o linie anti-îmbătrânire, care poate include o cantitate moderată de acid hialuronic sau colagen. Aceste produse contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire prin strângerea pielii feței și reducerea ridurilor mai puțin vizibile.
Tipuri de cosmetice decorative
Cosmeticele decorative sunt împărțite în mai multe categorii, divizate după tipul de produs, proprietățile distincte și modul de utilizare.
Fiecare dintre produse are o aplicație individuală, precum și un scop, îndeplinind anumite funcții. Rezultatul final al machiajului depinde direct de compoziția și nuanța produsului selectat.
Grupurile principale: rujuri, creioane, rimeluri, tușuri, farduri, pudre, iluminatoare, fonduri de ten.
Fiecare dintre aceste categorii sunt dezvoltate pentru a fi aplicat pe anumite zone ale feței. Iar alegerea produselor cosmetice decorative trebuie făcută în conformitate cu caracteristicile individuale ale pielii.