Pentru a menține sănătatea dinților și a cavității bucale, trebuie respectate standardele de igienă de bază și sunt necesare controale dentare periodice. Acest lucru este important, deoarece doar un dentist poate diagnostica o boală de debut. Și pentru a preveni apariția oricăror boli, vă vom spune cum să vă îngrijiți corect dinții.
- Trebuie să cunoașteți cum să vă spălați corect dinții pentru a curăța cât mai mult posibil placa și a nu răni suprafața gingivală și smalțul. Durata procesului de spălare a dinților ar trebui să fie de cel puțin două minute, iar mișcarea periuței de dinți ar trebui să fie la un unghi de 45 ° în raport cu gingiile din jurul dinților. De asemenea, este necesar să vă spălați dinții din interior. Curățarea dinților este concepută nu numai pentru a curăța dinții de plăci, ci și pentru a oferi gingiilor masaj pentru a menține circulația normală a sângelui în ele. Această procedură trebuie efectuată de două ori pe zi – dimineața și seara.
- Ața dentară trebuie utilizată în mod regulat, deoarece ajută la îndepărtarea plăcii din spațiile interdentare. Și întrucât folosirea aței dentare este esențială pentru îngrijirea completă, ar trebui să devină un obicei. Utilizarea acesteia este posibilă atât înainte cât și după spălarea dinților.
- Cea mai bună pastă de dinți este cea potrivită pentru dvs. Există multe tipuri diferite de paste de dinți. Unele paste sunt concepute pentru a preveni sângerarea gingiilor, altele sunt concepute special pentru fumători. Există, de asemenea, paste de dinți special destinate dinților sensibili. De asemenea, utilizarea pastelor de albire a devenit recent populară, dar ar trebui să le tratați cu atenție, deoarece prezența unui număr mare de elemente abrazive nu este potrivită pentru dinții sensibili și poate subția treptat smalțul.
- Este necesar să selectați corect duritatea periuței pe care o utilizați la curățare. O consultație la dentist vă poate ajuta în acest sens. În general, o periuță de dinți cu duritate medie este ideală pentru majoritatea oamenilor – va fi suficient de dură pentru a îndepărta cu succes placa, fiind totuși delicată cu smalțul. Pentru dinții sensibili, cel mai adesea se recomandă utilizarea de periuțe de dinți moi, deoarece efectul lor este cel mai blând. De asemenea, acestea sunt folosite cel mai bine de pacienții care se recuperează după proceduri dentare și copii.
- Încercați să reduceți la minimum consumul de cafea și ceai, deoarece acestea pătează smalțul, îl fac mai întunecat. De asemenea, este foarte descurajat să beți aceste băuturi fierbinți, deoarece din cauza temperaturii ridicate, microfisurile încep să se formeze în dinți, iar arsurile constante ale membranei mucoase cresc probabilitatea de infecție.
- Folosiți o apă de gură – pătrunde cu ușurință în zonele greu accesibile din gură, ucide bacteriile, spală placa și întărește smalțul. De asemenea, ajută la prevenirea sângerării gingiilor și oferă respirație proaspătă de lungă durată.
- Adăugați mai multe legume crude la dieta dvs. obișnuită. Acestea ajută la îmbunătățirea compoziției minerale a salivei, masează gingiile și îmbunătățesc circulația sângelui. De asemenea, legumele au un efect antibacterian, care este o bună prevenire a apariției proceselor carioase și inflamatorii.
- Nu neglijați procedurile regulate de igienă profesională, care vizează îndepărtarea tartrului și a plăcii. Cu ajutorul acestuia, vă puteți menține în mod constant dinții și cavitatea bucală în stare perfectă.
- Merită să consumați moderat băuturi cu zahăr și alimente cu un conținut ridicat de zahăr, deoarece glucidele conținute în ele servesc drept nutrient pentru bacteriile care au un efect distructiv asupra dinților. Cea mai bună soluție este să vă mențineți aportul de alimente care conțin zahăr la un nivel minim, înlocuindu-le cu miere și fructe de pădure.
Respectând în mod constant aceste reguli simple, vă puteți proteja de apariția multor probleme dentare.