Sute de mărţişoare confecţionate de copii din 18 judeţe pot fi admirate la Muzeul Judeţean.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Muzeul Judeţean este gazda celei de a X-a ediţii a expoziţiei „Mărţişorul la români”. Lucrările, felicitări şi mărţişoare realizate de copii cu vârste cuprinse între patru şi zece ani, mai pot fi admirate până mâine, intrarea fiind liberă. Expoziţia, realizată de cadrele didactice Lenuţa Musteaţă, Nadia Ferariu şi Monica Buză, reuneşte aproximativ 650 de lucrări făcute de copii de la şcoli din 17 judeţe – Buzău, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Iaşi, Argeş, Vrancea, Sibiu, Suceava, Mureş, Harghita, Bihor, Prahova, Galaţi, Constanţa, Bacău, Alba, Giurgiu, dar şi din Bucureşti.
„Copiii sunt cei mai apropiaţi de sărbătoarea Mărţişorului, care marchează sosirea primăverii. Ei se bucură cel mai mult şi cu o sinceritate specifică vârstei de revenirea la viaţă a naturii după o iarnă destul de capricioasă. De aceea, această veche tradiţie populară este o bună ocazie de a-şi pune în valoare creativitatea, care nu cunoaşte limite, iar lucrările pe care le-am primit din toate colţurile ţării, dar şi cele ale elevilor noştri, demonstrează tocmai acest lucru”, a declarat Lenuţa Musteaţă, unul dintre organizatorii concursului „Mărţişorul la români”.
La rândul său, directorul „Liceului de Artă”, Beatrice Păpădie, a lăudat „creativitatea celor mici, care se regăseşte în felicitările şi mărţişoarele pe care le-au făcut şi în care au pus o picătură din sufletul lor pur”. „Ţin să le felicit pe colegele mele Lenuţa Musteaţă, Nadia Ferariu şi Monica Buză, care au organizat o nouă ediţie a expoziţiei «Mărţişorul la români». De asemenea, toţi copiii care au trimis lucrări merită felicitaţi, pentru că au realizat nişte lucruri cu totul deosebite şi de aceea este bine să-i încurajăm pe cei mici să deprindă tainele confecţionatului de mărţişoare sau de felicitări şi să ţină vie una dintre cele mai frumoase tradiţii populare româneşti”, a mai declarat Beatrice Păpădie.
Şi cei care au trecut pragul Muzeului Judeţean în prima săptămână a lunii martie au rămas plăcut surprinşi de lucrările micilor artişti. „Este o idee senzaţională. Copiii au făcut nişte lucruri uimitoare, nişte felicitări inedite la care noi, adulţii, nici măcar nu ne-am fi gândit. Cred că anul viitor am să lucrez şi eu cu copiii mei astfel de felicitări”, a declarat o tânără care a trecut pragul expoziţiei însoţită de fiul său.