sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăEconomicSalariu minim de 2.500 de lei pentru angajații băncilor

Salariu minim de 2.500 de lei pentru angajații băncilor

Bancherii reuniți în cadrul Consiliului Patronatelor Bancare (CPBR) au negociat cu sindicaliștii primul contract colectiv de muncă, după aproape 12 luni de discuții și negocieri. Ţinta finală a acestui contract colectiv este îmbunătățirea serviciilor bancare oferite în agenții și sucursale.

Contractele de muncă vor include un salariu minim de 2.500 de lei pe ramură. „Am mai avut în vedere stabilirea unui prag minim al salariilor compensatorii, astfel: între 1-5 ani vechime – se acordă un salariu compensatoriu. Între 5-10 ani, două salarii compensatorii, între 10-15 ani vechime, iei trei salarii iar peste 15 ani vechime – patru salarii. De asemenea, am mai reușit ca timpul de deschidere și închidere a unității bancare să fie contabilizată ca timp de lucru și intră în programul de lucru de opt ore”, spune Constantin Paraschiv, președinte Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci, potrivit HotNews.

Mediul de lucru al angajaților din sectorul bancar a fost recent criticat inclusiv de guvernatorul BNR Mugur Isărescu. „Am constatat lipsa unei comunicări eficiente, lucruri neplăcute, chiar de la front office, de la funcționarul în relație directă cu consumatorul, mai prost plătit, asta am spus-o bancherilor de zece ani în mod repetat. N-au avut grijă ca cel care este în relație directă cu consumatorul să fie mai bine plătit, (n.r. -este) supraîncărcat, insuficient educat”, spunea el.

Teoretic salariatul bancar este bine plătit. Oficiul Național de Statistică indică un salariu mediu net pe sector de 4.600 lei. În realitate aceasta este o valoare distorsionată de sumele mari plătite managementului superior al băncilor. Angajații care lucrează cu publicul iau doar rareori peste 2.000 de lei.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
13.8 °
12.8 °
70 %
2.1kmh
100 %
vin
14 °
S
22 °
D
5 °
lun
5 °
mar
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...