Sute de botoşăneni au ajuns în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie la Cornişa, pentru a proba patinoarul sau terenurile de sport dotate cu baloane presostatice (n.r., membrana singură, sau dublă, care este susţinută prin crearea unei diferenţe de presiune între mediul interior şi cel exterior). Din calculul tichetelor emise, a reieşit că, în cazul în care botoşănenii care au fost în această perioadă în parc ar fi plătit, suma încasată la patinoar ar fi ajuns la 15.000 de lei.
„Consider că cele trei zile de teste la patinoar şi terenurile de sport au fost un succes. Nu au fost incidente majore, care să pună sub semnul întrebării deschiderea lor oficială, atunci când vom primi autorizaţia de funcţionare şi mă bucur că voluntarii care au venit să testeze acele obiective au înţeles că pot fi operate, iar angajaţii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement oamenii noştri au înţeles ce trebuie să facă după deschiderea efectivă”, a afirmat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.
Teste şi pentru piscina interioară
„Pe 6 decembrie, vor fi făcute teste integrate la toate sistemele de la piscina interioară, acces prin turnicheţi, acces la vestiare, la saune, toboganele interioare cu colaboratorii voluntari de la ISU, Poliţie, Jandarmi, Penitenciar, Poliţia Locală, Direcţia de Tineret şi Sport, de la câteva cluburi sportive pentru a testa la maxim toate capacităţile de acolo şi a observa şi acolo eventuale neconformităţi. Colaboratorii noştri ne vor putea spune dacă vor observa unele neconformităţi”, a mai precizat Eugen Ţurcanu.
Conducerea DSPSA a demarat procedura de autorizare a obiectivelor din Parcul Cornişa. În funcţie de obţinerea autorizaţii, este posibil ca parcul să fie deschis pentru public în luna ianuarie 2019. „Parcul se va deschide în curând pentru că este păcat să nu folosim aceste investiţii ale municipalităţii”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.
Lucrările la Parcul Cornişa au fost începute în iunie 2013. Realizarea zonei de agrement a presupus un efort financiar de peste 80 de milioane de lei.