Tot mai multe mămici aleg să plece la Iași sau Suceava să nască pentru că au rezervă cu flori și primesc un pampers la naștere și o sticluță cu apă. Aavertismentul pe care îl fac medicii botoșăneni pentru cei care merg în privat să nască este însă că la eventuale complicații copilul ajunge tot în maternitate de stat. Medicul Maria Olaru a declarat că Maternitatea Botoșani dispune de o echipă de medici profesioniști și că dotările făcute în ultima perioadă în spital permit derularea unui act medical de calitate. ”Consider că suntem chiar o echipă de profesioniști și ne pare foarte rău că unele mame merg să nască la Iași sau la Suceava pentru că, îmi dau cuvântul de onoare, că suntem mult mai buni decât ăia la nivel de profesie. Acum vom fi și la nivel de investiții și dotări. Facem intervenții deosebite și numai în ultima lună am avut patru interfenții, tumori de peste 4 kg. Cred că, și pot să dovedesc că este așa, nu am chemat niciodată elicopterul sau o salvare să transferăm vreun caz în centrul universitar. Cele care pleacă, e alegerea lor și nici nu știu ce pierd. Multe mămici aleg să plece la Iași pentru că au rezervă cu flori și primesc un pampers la naștere și o sticluță cu apă. La complicații niciodată nu le rezolvă dumneralor. Spun: poftiți la spitalul de care aparțineți!”, a declarat medicul Maria Olaru.
Anul acesta, Maternitatea Botoșani a beneficiat de investiții consistente din diverse finanțări. Este vorba de un monitor EKG repartizat de Ministerul Sănătății, o masă radiantă pentru nou-născuți în valoare de 70 mii lei, o stație de sterilizare nouă, de 253 mii lei, monitoare fetale pentru săli de naștere, în valoare de 30 mii lei.
De asemenea, au fost aduse scaune ginecologice, cinci paturi de naștere, în valoare de 10 mii lei fiecare. S-au mai cumpărat din fondurile spitalului pompe de muls în valoare 10 mii lei fiecare. “Asta o să ducă la îmbunătățirea calității actului medical și la creșterea confortului mamei și copilului”, a menționat medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean. Unele mămici din Botoșani spun că totuși preferă mediul privat datorită mediului în care stau bebelușii, dar mai ales a comportamentului personalului medical și nemedical din spitalele private. “Atitudinea celor de acolo, de la medic până la infirmier este ireproșabilă. Ceea ce nu poate fi vorba la Botoșani, unde personalul mai în vârstă încă are unele deprinderi mai puțin OK. Atenția la infecții este și ea extrem de ridicată, iar din acest motiv ei dau totul bebelușului în primele zile, de la scutece la hăinuțe”, a spus o tânără care a ales să nască la Iași. Aceasta și mămicile care aleg la fel, sunt însă avertizate de medici de faptul că în cazul unor complicații la naștere, sau imediat după, micuțul va fi trimis tot într-o maternitate de Stat, unde există secții de terapie intensivă mai bine echipate.
De exemplu, Medlife are medici pentru orice situație.
Îi pleacă șpaga doamnei Olaru?
Cati copii au murit anul acesta în maternitatea Botosani? Unul dintre cazuri era al unei mame care striga pe hol după ajutor ca este ceva in neregula cu copilul și asistenta a spus ca ea nu trezește medicul de garda.