Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va înfiinţa un centru de zi pentru persoane vârstnice, în satul Miorcani – comuna Rădăuţi Prut. Acest proiect a fost demarat în decembrie 2017 şi presupune reabilitarea, modernizarea şi dotarea conacului Ion Pillat din Miorcani, în vederea înfiinţării unui centru de zi, fără componentă rezidenţială. Scopul proiectului este prevenirea instituţionalizării persoanelor vârstnice, îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale pentru un număr de 180 de persoane vârstnice (120 de femei şi 60 de bărbaţi) din comuna Rădăuţi Prut, până la finalul anului 2023.
Valoarea proiectului este de 2,182 de milioane de lei, din care 1,818 de milioane de lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Un centru similar celui din Miorcanu va fi înfiinţat de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei în satul Bălţăteşti – Judeţul Neamţ.
Conacul Ion Pillat a fost construit în perioada 1830 – 1832 de către tatăl poetului, Ion N. Pillat, un cunoscut moşier şi parlamentar al regatului independent.
După moartea poetului, conacul a rămas fiului acestuia, Dinu Pillat. În timpul regimului comunist, moşia a fost preluată în mod abuziv, fiind transformată în secţie a spitalului Darabani. Secţia a funcţionat între anii 1951 – 1995 de ani. În anul 1987, în anexele care serveau odinioară muncitorilor de la vechiul conac, a fost amenajat un muzeu în care se regăseau obiecte personale ale poetului. După 1995, conacul cu anexele sale, cu livada şi curtea imensă, precum şi pădurea din afara localităţii au fost revendicate de rudele rămase în viaţă.
Pornind de la starea avansată de degradare a clădirilor şi lipsa fondurilor necesare reabilitării acestora, în 2002, rudele poetului au decis să doneze cele patru clădiri ale conacului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Conacul a devenit astfel Centrul Cultural Pastoral – Misionar Ion Pillat.