Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut de pe propria casă. În vârstă de 62 de ani, botoşăneanul s-a suit pe casă pentru a curăţa jgheaburile şi acoperişul de frunzele căzute din copaci şi care înfundau scurgerea apei de ploaie, însă la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut de la peste doi metri jumătate înălţime. Acuzând dureri în mai multe zone ale corpului, acesta a fost adus la spital cu o maţină personală, însă starea lui a început să se înrăutăţească, motiv pentru care medicii au decis supunerea la mai multe examene de specialitate. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru conştient, prezentând un traumatism de coloană lombosacrată şi traumatism hemitorace drept. A fost trimis pentru mai multe investigaţii de specialitate şi supraveghere medicală”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.
Medicii spun că în fiecare an în sezonul de toamnă numărul accidenelor cu persoane căzute de la înălţime este în creştere comparativ cu sezonul precedent, iar traumatismele sunt din ce în ce mai grave, majoritatea cazurilor fiind întâlnite fie la persoane urcate în nuci, fie pe case, care încearcă să repare sau să cureţe acoperişurile. Aşa s-a întâmplat luna trecută cu un bărbat care a ajuns la Iaşi după ce a căzut dintr-un nuc după ce creanga s-a rupt sub el. Incidentul nefericit a avut loc pe marginea drumului judeţean ce străbate localitatea Vorona, în momentl în care bărbatul de 30 de ani s-a suit într-un nuc de pe marginea şoselei pentru a culege câteva fructe. La un moment dat însă, creanga de sub el a cedat şi bărbatul a căzut de la aproape patru metri, în cădere lovindu-se şi de altă creangă. Câţiva vecini i-au sărit în ajutor, sunând la 112, iar la faţa loculoui a fost trimis echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, care i-a acordat primul ajutor la faţa locului şi l-a transportat la spital. „Pacientul prezenta un politraumatism prin cădere de la înălţime. A fost diagnosticatc cu hemopneumotorax bilateral, traumatism la nivelul coloanei cervicale, fractură C2, C3, C4, fiind direcţionat către o clinică de specialitate din Iaşi”, a precizat medicul specialist în urgenţe Elena Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.