Peste 200 de pompieri au intervenit, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de uleiuri şi vopsea din municipiul Sibiu. Nu au existat victime, însă din cauza fumului dens s-a luat decizia avertizării populaţiei pentru a evita zona.
Incendiul de la depozitul de vopsea şi uleiuri din municipiul Sibiu a fost stins, sâmbătă dimineaţa, după nouă ore de intervenţie, la ora transmiterii acestei ştiri pompierii încercând să afle din ce cauză a luat foc depozitul.
Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Cristina Criveanu, a declarat, sâmbătă dimineaţa, că incendiul de la depozitul de vopsea a fost stins, iar pompierii supraveghează zona.
„Incendiul este lichidat. Echipajele de pompieri încă mai efectuează supravegherea zonei. Ca urmare a lichidării incendiului, se efectuează o cercetare pentru stabilirea cauzei care a dus la izbucnirea acestuia”, a spus Criveanu.
Potrivit acesteia, pompierii au lucrat aproape nouă ore pentru stingerea incendiului, iar în sprijin au venit şi salvatori din judeţele Alba, Hunedoara, Vâlcea, Braşov şi Mureş. În total, peste 200 de pompieri cu 12 maşini de stingere cu apă şi spumă, au intervenit la depozitul de vopsea şi uleiuri folosite, de pe Calea Şurii Mari, din municipiul Sibiu.
La locul incendiului au acţionat şi jandarmi şi poliţişti, fiind impuse şi restricţii de circulaţie, au fost anunţate Aeroportul Sibiu şi Romatsa, pentru a nu apărea probleme de zbor din cauza fumului dens, iar populaţia a fost avertizată să evite zona, din cauza poluării.
„Peste 200 de pompieri, cu 12 maşini de stingere cu apă şi spumă, au intervenit la un incendiu produs în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mari la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă, recipiente sub presiune goale, sub formă de spray”, a spus Criveanu.
Potrivit reprezentantului ISU, nu s-au înregistrat victime.
Anterior, în sprijinul pompierilor din Sibiu, au fost trimişi în sprijin pompieri de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Hunedoara, Vâlcea, Braşov şi Mureş.
Reprezentantul ISU Sibiu a avertizat, totuşi, populaţia să stea departe de locul incendiului.
„Rugăm cetăţenii să se îndepărteze de focarul incendiului, având în vedere poluarea produsă de fumul degajat, urmare a arderii substanţelor. De asemenea, recomandam celor din vecinătatea zonei afectate să ia măsuri, fie de adăpostire în locuinţe cu geamurile închise, fie de părăsire a zonei”, a mai spus Criveanu.
Potrivit acesteia, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza situaţia, sediul operatorului economic la care se manifestă arderea fiind dispus pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 de metri pătraţi, iar cea mai mare parte a acestei suprafeţe a fost afectată de incendiu.