Biroul Electroral Central a făcut publice rezultatele prezenţei la vot la ora 16. Astfel, potrivit informaţiilor oficiale, în judeţul Botoşani se prezentaseră la urne 14.653 de votanţi, ceea ce reprezenta un procent de 4,02 la sută, faţă de 3,78 la sută înregistrat la nivel naţional. Pe judeţe, locul I era ocupat de judeţul Bihor cu un procent de 5,53 la sută, urmat de judeţul Dâmboviţa cu 5,35 la sută şi judeţul Caraş Severin cu 4,82 la sută. La polul opus se plasau judeţele Harghita, Covasna şi Satu Mare, unde prezenţa la vot a fost cea mai scăzută. În schimb, judeţul Botoşani urcase pe locul 16 în clasamentul naţional.
Cât priveşte situaţia din judeţul Botoşani, Biroul Electoral Central a arătat că din cei 14.653 de votanţi care şi-au exprimat opţiunea, 12.605 figurau pe listele permanente, iar 1.694 au votat pe liste suplimentare, în 354 de cazuri persoanele votând prin intermediul urnei mobile.
Cei mai mulţi votanţi s-au prezentat în Secţia de votare 84 de la Liceul pedagogic din municipiu, 239, dar aici fuseseră arondaţi şi deţinuţii de la Penitenciarul Botoşani. De altfel, din cele 239 de persoane care şi-au exprimat votul, 191 au făcut-o prin intermediul urnei mobile, majoritatea fiind deţinuţi. Pe locul al doilea se plasa Secţia de votare 85 de la Liceul de artă, cu 128 de votanţi, din care cele 11 persoane aflate în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Peste 100 de persoane se prezentaseră la vot şi în alte cinci secţii de votare din Botoşani, Dorohoi şi Bucecea. În schimb, în alte 27 de secţii de votare din judeţ, numărul celor care au ales să voteze a fost de sub 10 alegători. Cei mai puţini votanţi au fost în Secţia 316 din satul Codreni, cu doar 2 alegători, Secţia 423 din satul Icuşeni cu 3 persoane şi Secţia 317 din satul Scutari, unde votaseră doar patru localnici. În rest, membrii comisiilor electorale din secţiile de votare au şomat, numărul votanţilor fiind de ordinul zecilor. Cel puţin în mediul rural, au fost situaţii în care secţiile au fost pustii minute în şir, votanţii venind în medie cam unul la 10-20 de minute.
De regulă, cei care au votat au fost persoane trecute de prima tinereţe, ori familii întregi, care au venit să-şi exprime opţiunea împreună.