Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-a propus să vină în ajutorul celor aproximativ 200 de absolvenţi de gimnaziu, promoţia 2018, care nu se regăsesc în învăţământul liceal sau profesional.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„Vom transmite conducerilor unităţilor de învăţământ să ia legătura cu familiile acestor elevi şi să colaboreze şi cu asistenţii sociali din primării. Vrem să vedem dacă aceşti copii nu mai doresc să continue studiile, sau au plecat la părinţii aflaţi la muncă în străinătate”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general. Potrivit oficialului, vor fi luate măsurile necesare pentru ca absolvenţii de gimnaziu care şi-au întrerupt parcursul şcolar să fie ajutaţi să conştientizeze că este important să-şi continue studiile.
În acest an, au absolvit gimnaziul 4557 de elevi botoşăneni. Dintre aceştia, 3379 au fost admişi la liceu, 760 în învăţământul profesional şi alţi 27 în învăţământul profesional special. În total, 4166 de absolvenţi de gimnaziu sunt cuprinşi într-o formă de învăţământ din judeţul Botoşani. Acestora li se alătură 202 de elevi botoşăneni plecaţi în alte judeţe, în unităţi de învăţământ liceal sau profesional.
189 de absolvenţi de gimnaziu nu se regăsesc în învăţământul liceal sau profesional. În această categorie intră elevii care şi-au urmat părinţii în străinătate şi cei care au considerat de cuviinţă să încheie socotelile cu şcoala după absolvirea clasei a VIII-a, deşi învăţământul de zece clase este obligatoriu. Mulţi dintre elevii care nu mai vor să meargă la şcoală provin din familii cu o situaţie materială modestă.