Un bebeluş a fost ieri născut mort la termen, în ambulanţă, după ce mama le-a spus cadrelor medicale că nu l-a mai simţit mişcându-se de câteva zile.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Medicii spun că micuţul s-a chinuit în uter şi a murit, după ce mama nu a mers la niciun consult de specialitate, deşi a avut semne că ceva nu era în regulă. Femeia, în vârstă de 42 de ani, din Durneşti, a chemat ieri dimineaţă ambulanţa pentru că simţea dureri mari şi ştia că urma să nască, sarcina fiind la termen.
Femeia era la a cincea naştere şi totul părea să fie în regulă, chiar dacă în ultima peioadă s imţit dureri mai puternice şi de câteva zile fătul nu mai mişca. În momentul în care au auzit asta, cadrele medicale de la Ambulanţă au realizat pe loc că ceva nu era în regulă, naşterea fiind asistată în autosanitară. Din păcate, însă, temerile lor s-au adeverit. Copilul a fost născut fără puls. Cadrele medicale au încercat resuscitarea acestuia, însă fără folos, lichidul amniotic fiind de culoarea verde, semn al unei suferinţe fetale care a dus la deces.
Atât mama, cât şi copilul mort au fost transportaţi la Maternitate, unde femeia va rămâne internată pentru a fi monitorizată de medici. Aceştia spun că astfel de situaţii sunt mult mai dese decât ar trebui, şi asta în primul rând din cauza lipsei de consultaţii de specialitate, la care mamele nu apelează deloc sau foarte rar. „Sarcina a fost observată de medicul de familie. Dar acolo nu se poate face o monitorizare de specialitate, pentru că nu există aparatura necesară. Aceste lucruri se fac în Maternitate, unde deja faptul că bebeluţul avea doar 2.200 de grame la naştere ar fi ridicat un semnal de alarmă. Dacă era pus la monitor, se observa scăderea bătăilor inimi şi s-ar fi intervenit”, a spus un medic din cadrul Maternităţii Botoşani.
Potrivit medicilor, anual se pierd la Botoşani câteva zeci de sarcini din cauza lipsei unei monitorizări corespunzătoare a sarcinilor, de către medicii specialişti.