vineri, aprilie 4, 2025
AcasăÎnvățământProiect de anvergură la Laurian

Proiect de anvergură la Laurian

Legendele, eroii, istoria şi identitatea naţională, teatrul, filmul şi scenografia vor fi nucleul unui proiect ce se anunţă a fi deosebit de atractiv pentru elevii şi dascălii laurieni. Colegiul național de renume din Botoşani anunță cu mândrie debutul unui nou proiect Erasmus+, cu titlul “Activate Creative and Critical Thinking-Read to Lead”, temele principale fiind moștenirea culturală națională, democrația, învățarea, spiritul antreprenorial, calitatea vieții și schimbarea globală.
„Redefinirea conceptului de lectură în vederea creării unui avantaj social real” este perspectiva pe care şi-o propun acum laurienii şi, chiar dacă sună pompos, într-o societate în care lectura este o activitate din ce în ce mai marginalizată, laurienii dau din nou un exemplu.
Proiectul strânge laolaltă parteneri din medii diferite, cu experiențe diverse în vederea dezvoltării unei introspecții profunde din partea elevilor cu privire la modul în care ideile au dat şi dau formă societății în care trăim, pe scurt profesori şi elevi din Bulgaria, Franța, Germania, Italia și Portugalia.
„Acest proiect cercetează felul în care cititul, scrierea creativă și teatrul se contopesc cu potențialul inepuizabil al tinerilor, având ca rezultat final formarea de competențe și valori în rândul acestora, principalele fiind integritatea, comunicarea, responsabilitatea, atitudinea pozitivă, profesionalismul, flexibilitatea.”, explică Diana Rusu, coordonatorul, profesor în cadrul catedrei de limbă franceză a Colegiului Naţional „August Treboniu Laurian”.
Munca în echipă este una din valorile de bază pe care le vizează activitățile ce urmează a se derula în următorii doi ani, primele programate fiind asaltarea bibliotecilor, construirea unor scenarii şi punerea în scenă a unor piese de teatru identitare.
Tânărul participant în proiect se vrea un tânăr autodidact, responsabil și conștient de rolul său în societate, capabil și doritor să participe la schimbarea globală. Laurienii nu ţintesc mai jos de pefecţionarea personală, ţinta fiind să devină persoane încrezătoare, cu simțul corectitudinii, adaptabile, independente și critice în gândire, eficiente în comunicare și active în îmbunătățirea vieții celor din jur.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
7.9 ° C
10.6 °
7.8 °
97 %
2.3kmh
100 %
J
10 °
vin
18 °
S
17 °
D
3 °
lun
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încă un motiv pentru care drumul secundar spre Cornișa ar trebui să fie mai larg.

EDITORIAL

N-au mai rămas prea multe zile până când vom fi chemați (din nou) la urne. S-a mai întâmplat în noiembrie, dar nu s-a pus...

EPIGRAMA ZILEI

Joi

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...