Comisia numită de primarul Cătălin Flutur va începe săptămâna viitoare recepţia obiectivelor din Parcul Cornişa. Edilul a anunţat că au fost depuse şi documentaţiile în vederea autorizării acestor obiective. „De miercuri a început să se umple şi bazinul mare, ca să putem să facem recepţia. Suntem pe ultima sută de metri”, a declarat primarul.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
În această perioadă se fac probele la bazinele din Parcul Cornişa, la care asistă personalul angajat de Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSVSA), care va deservi respectivele obiective. „Bazinele interioare au fost umplute cu apă şi au rămas sub operare de către tehnicienii noştri. Cu această ocazie am semnalat mici deficienţe care trebuie remediate, dar e un lucru bun pentru că personalul nostru cu această ocazie se instruieşte. Unii se tot întrebau de ce am angajat oameni, i-am angajat pentru ca în momentul preluării obiectivelor ei să fie pregătiţi să lucreze acolo”, a afirmat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA. Potrivit oficialului, au fost făcute probe şi la râul de rafting şi la heleşteu.
Eugen Ţurcanu a explicat că partea de întreţinere a Parcului Cornişa, atât a incintelor cât şi a spaţiilor verzi, nu va putea fi acoperită cu doi-trei angajaţi. „Trebuie să înţeleagă atât consilierii locali, cât şi botoşănenii că am introdus în circuitul municipiului 48 de hectare de teren. Este o suprafaţă foarte mare. Numai să întreţinem spaţiul verde, cel puţin platoul central, unde sunt obiectivele principale sunt vreo 12 hectare. Care trebuie să aibă un aspect corespunzător, nu de mirişte, sau de maidan”, a afirmat Eugen Ţurcanu.
Muncitorii DSPSA se ocupă de anul trecut de întreţinerea spaţiilor verzi din Parcul Cornişa. Se estimează că vor fi necesari 14-15 muncitori pentru a întreţine zona de spaţii verzi. Structura care administrează Parcul Cornişa are la această dată 16 angajaţi, organigrama incluzând 30 de posturi.
Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013. Acest mega proiect al municipalităţii a presupus un efort financiar de peste 75 de milioane de lei. Se estimează că Parcul Cornişa va fi deschis în această toamnă.
– Virginia CONSTANTINIU
Realizarea lui Portariuc.
Ne intrebam de ce toamna se deschide , pentru elevii care incep scoala si organizat vor venii in vizita , ca de distrat s-a cam terminat timpul . Chiar apa asta din bazine e calda sau pregatita ptr. ingheț si patinaj . Abia asteptăm vestita afluentă de vizitatori si preturile pe sectoare de distractie , asta de acum urmează banul .
Nu cred ca sunt 48 de ha. Ar fi fost ceva dacă deschiderea ar fi avut loc de 1 mai anul acesta. A fost cald, lumea, în marea majoritate a avut liber. Făceau și bani din bilete și oamenii aveau unde se relaxa. Pana se deschide parcul, toate topoganele, figurinele și ce mai este acolo din plastic se decolorează și scorojesc. Deja când se va face marea deschidere peste câțiva ani totul va avea un aspect de învechit.