În urma unei coliziuni, un botoşănean a dat în judecată firma de asigurări la care era asigurat şoferul vinovat, pentru a cere o serie de daune. Interesant este că printre motivele pentru care botoşăneanul a solicitat banii cu pricina a fost faptul că nu a mai putut bea şampania de Revelion şi s-a despărţit inclusiv de logodnică.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„Accidentul s-a petrecut înainte de sărbătoarea legală creştinească denumită Crăciun şi Revelion, în perioada 24 decembrie 2014-5 ianuarie 2015, atunci când toată lumea sărbătorea Crăciunul şi Revelionul servind câte un pahar de şampanie la trecerea dintre ani, am fost privat de acest lucru pentru că a trebuit să urmez un tratament cu patru pastile pe zi timp de 10 zile, prescrise de medicul de la Spitalul de urgenţă”, a menţionat în acţiune botoşănenul I.G.C..
Procesul s-a derulat la Judecătoria Botoşani, bărbatul şi fosta lui logodnică, de care s-a despărţit după accident, solicitând daune materiale de 10.000 lei şi daune morale de 70.000 lei pentru „suferinţele pricinuite şi traumele psihice suferite”. Instanţa i-a admis însă doar o mică parte din cereri, adică daune de 2.000 de lei, care ar urma să acopere costul maşinii distruse. Dar botoşăneanul nu vrea să renunţe la bătălia în instanţă şi a contestat sentinţa, cazul său urmând să fie analizat şi de Curtea de Apel Suceava.
Accidentul de la care a pornit totul a avut loc pe 21 decembrie 2014, pe drumul Botoşani-Suceava, în comuna Dumbrăveni (Suceava), când şoferul unui Peugeot a forţat depăşirea unei coloane de maşini şi s-a izbit în Opelul Corsa condus de I.G.G.. În urma accidentului, cele cinci persoane aflate în Opel au suferit răni minore şi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Suceava, însă niciuna nu a rămas internată peste noapte, fiecare refuzând internarea. Imediat după accident, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, care a fost ulterior clasat, botoşăneanul beneficiind doar de două-trei zile de îngrijiri medicale.
În schimb, botoşăneanul a luat legătura cu firma de asigurări şi a cerut daune, însă pentru că nu a primit niciun răspuns, la aproape doi ani de la producerea accidentului el a acţionat în judecată societatea, invocând că după accident s-a despărţit şi de logodnică.
„Instanţa nu poate reţine că despărţirea reclamantului de către logodnica sa din momentul producerii impactului auto a fost cauzată întocmai de acest eveniment mai puţin fericit. O relaţie de logodnă în temeiul căreia partenerii plănuiau să se căsătorească presupune puternice sentimente de afecţiune, sprijin pentru celălalt şi dorinţă de a întemeia un cămin, trecând, într-o măsură mai mare sau mai mică peste inconvenientele şi întâmplările inerente vieţii, în general”, i-au răspuns magistraţii.
În schimb, daunele de 2.000 lei l-au nemulţumit pe botoşănean, care s-a adresat şi Tribunalului Botoşani, care a menţinut totuşi hotărârea Judecătoriei. Rămâne de văzut acum care va fi părerea magistraţilor suceveni, aceştia urmând să dea verdictul final.
Are timp omul sa disece firul in patru si dupa tot ce revendica o avea dreptate dar daca nu e stipulat in legislatie , înseamnă ca e un incapatinat incorigibil .