Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-a propus să facă lumină în privinţa celor 4,6 de milioane de lei, sumă alocată şcolilor din municipiul Botoşani şi necheltuită, în prima jumătate a acestui an. „Niciodată inspectoratul şcolar nu a fost consultat în legătură cu sumele alocate şcolilor. Vom vedea la fiecare şcoală în parte care este situaţia. Vom avea o şedinţă cu directorii de şcoli, după minivacanţa de săptămâna viitoare”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Până la şedinţa cu directorii, inspectorii şcolari vor colecta informaţii din şcoli, cu prilejul verificărilor care se fac în aceste zile de către comisii mixte numite prin ordin al prefectului Dan Şlincu. „Când comisiile vor ajunge în şcolile din municipiul Botoşani, inspectorii şcolari le vor solicita directorilor date vizând fondurile primite la începutul anului şi sumele cheltuite până la jumătatea anului. Primarul municipiului a spus că nu s-au cheltuit 4,6 de milioane de lei. Sunt foarte mulţi bani. Pe de altă parte, reprezentanţii sindicatelor au spus că sunt fonduri foarte mici pentru igienizare”, a mai spus Gabriel Hârtie.
În luna iunie, Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, declara că primăria a alocat fonduri insuficiente pentru igienizarea şcolilor. Edilii botoşăneni au răspuns că situaţia este cu totul alta deoarece conducerile şcolilor nu numai că nu au solicitat fonduri suplimentare, dar nu au reuşit să folosească integral banii solicitaţi la începutul anului.
„Până la jumătatea anului, din suma alocată ca finanţare complementară pentru instituțiile de învățământ din municipiul Botoșani, nu s-au cheltuit 4,6 de milioane de lei. Nu vorbim de a doua jumătate a anului care are altă alocare. Și nouă ne creează o problemă. Pentru că directorii școlilor la începutul anului vin cu un buget și ne spun alocația de bază de unde pleacă salariile și alocația complementară pe care o punem noi pentru utilități și reparații în școli. Când am făcut bugetul, i-am crezut pe cuvânt. Și le-am alocat bani. Și ne-am trezit la jumătatea anului că au rămas 4,6 de milioane de lei necheltuiți. Ceea ce înseamnă mulți bani”, a declarat primarul Cătălin Flutur.